Intenzív légitámadás rázta meg Aleppót, gyerekek is meghaltak

Legkevesebb négy gyerek meghalt, mert tüzérségi lövedékek csapódtak be egy iskola közelében Aleppóban, a városnak azon a részén, amelyet a kormányerők ellenőriznek – jelentette csütörtökön a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A SANA szíriai állami hírügynökség terrortámadásról ír. Az OSDH arról is beszámolt, hogy a szíriai és az orosz légierő csütörtökön újabb légicsapásokat hajtott végre a város felkelők kezén lévő részében, és az elmúlt 48 órában 71 civil halt meg.

Hajnalban több mint húsz légitámadás rázta meg a várost, és a kormányerők a szárazföldön is előrenyomultak Aleppó északkeleti részén, elfoglalva a lázadók kerületeit körülvevő dombokat.

Közben az orosz külügyminisztérium Moszkvában megerősítette, hogy szerdán aknatámadás érte az orosz nagykövetséget Damaszkuszban. Elmondták, hogy az egyik gránát a külképviselet őrbódéjának közelében robbant fel, az épületbe repeszek csapódtak, de senki sem sebesült meg.

Rovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Aleppó, orosz légicsapás, légicsapás, oroszok Szíriában, Szíria, Oroszország, külföld, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháborúForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »