Instagram-változás: nem kell pánikba esni!

Instagram-változás: nem kell pánikba esni!

Szeretne naponta értesítést kapni az ön által követett híresség minden egyes új képéről? Az Instagram algoritmusának változása miatt többen is erre buzdítják a követőiket.

Valóban változhat az Instagram algoritmusa, és kikerülnek a képek az időrendi sorrendből, de emiatt még nem érdemes rögtön értesítést kérni több száz híresség új feltöltéseiről – olvasható a The Guardian cikkében. Többen ezt kérték ugyanis követőiktől, attól tartva, hogy kevesebb emberhez fognak eljutni a jövőben.

Amennyiben ezt valaki megteszi mondjuk Rihanna esetében, úgy naponta többször is jelezheti majd a készüléke, hogy az énekes új képet tett fel. Mint a The Guardian írja, ez egy idő után roppant idegesítővé válhat, főleg ha valaki egyszerre rengeteg személy esetében bekapcsolja az értesítéseket. Rihanna egyébként nem kérte ezt 36,1 millió követőjétől a lap szerint, Ellie Goulding viszont igen.

Egyes képek feljebb kerülhetnek

Az Instagram március 15-én számolt be a változásokról, közölve, hogy a felhasználói érdeklődéshez jobban igazodva változni fog a képek és a videók sorrendje, láthatósága. A fotómegosztó szerint ha valaki kedvenc zenésze videót tesz ki az előző esti koncertről, az majd ébredéskor ott várja a rajongót, időzónától függetlenül, ahogy a legjobb barát fényképe is az új kiskutyájáról. Bár az Instagram új idővonaláról egyelőre nem sokat tudni, az elmúlt huszonnégy órában útjára indult az #InstagramChanges hashtag, azt sejtetve, hogy a képek az értesítéskérés nélkül másként nem juthatnak el a többiekhez. Nemrég egyébként a Facebook is változtatott, és ismerősünk idővonalára lépve gyakran láthatunk fentebb régebbi posztokat is, amennyiben nem olvastuk még őket. Két évvel ezelőtt pedig az idővonal sorrendiségét is felkavarta a közösségi portál, így feljebb kerülhetnek bizonyos régebbi posztok, és lejjebb újak. Az Instagramet egyébként négy éve, 2012-ben vette meg a Facebook egymilliárd dollárért.

Még adnak időt

Hétfőn az Instagram a Twitteren szögezte le, hogy figyelnek a javaslatokra, és egyelőre még semmi sem változik a regisztráltak feedjében.

A képmegosztó oldal leszögezte, hogy a fotók és videók továbbra is láthatók lesznek, csak épp más sorrendben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »