Inkább a nők spórolnak

Inkább a nők spórolnak

A nők több pénzt megtakarítanak, mint a férfiak, több hosszú távú bankbetétük van, több ízben és nagyobb összegben fizetnek kártyával, és 8 százalékkal többször használták az internetes bankolást az elmúlt egy évben, mint a férfiak – közölte kedden a nemzetközi nőnap alkalmából a BCR.

kassz53_b

Amint az Erste csoporthoz tartozó pénzintézet közleményéből kiderül, az internetes bankolást használók mindössze harmada nő. Ők átlagban havonta kétszer lépnek fel online számlájukra, és legalább egyszer végrehajtanak tranzakciót is. 8 százalékuk használja a szolgáltatást mobiltelefonjáról.
A BCR ügyfelei közül az üzletasszonyok többsége a kereskedelem, termelés és szolgáltatások terén tevékenykedik. A romániai mikrovállalkozások több mint negyedét vezeti nő, többségük Erdélyben tevékenykedik.

„A rendelkezésünkre álló adatok egy olyan nőt rajzolnak ki, aki készpénz nélkül bonyolítja le a tranzakciókat, gyakran vásárol, de meg is takarít, hozzászokott a számlák automatikus kifizetéséhez, és az internetes bankolást választja. Egy ilyen kiegyensúlyozott, konstruktív és újszerű pénzügyi magatartás azt bizonyítja, hogy a BCR valamennyi női ügyfelében ott rejlik az üzletasszony” – idézi a közlemény Dana Demetriant, a BCR kiskereskedelmi ágazatáért felelős alelnököt.

Egyébként a pénzintézet ügyfeleinek 49,4 százaléka nő, havi jövedelmeik – fizetés vagy nyugdíj – egyre nőnek a minimálbérhez képest, és gyakrabban utalnak nekik pénzt, mint a férfiaknak. Eközben 8 százalékkal nőtt az elmúlt évben azoknak a női ügyfeleknek a száma, akik a 200 000 euró feletti letéttel rendelkezőknek kínált private banking szolgáltatást használják.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »