Iniesta is a visszavonulást fontolgatja

Andrés Iniesta 113 válogatottbeli mérkőzés után akaszthatja szögre a címeres mezt, legalábbis a hétfő esti nyilatkozatából erre következtetett a nemzetközi sajtó egy része. Olaszország kiejtette a spanyolokat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 2-0-s győzelmével, a címvédő csapatkapitánya pedig érthető módon csalódottan értékelt.

Az angol The Sun állítása szerint a kétszeres Európa-bajnok és világbajnok Iniesta első szavai ezek voltak a lefújást követően:

Kifogytam a szavakból, nem tudunk mit csinálni. Itt az ideje elgondolkozni a jövőn.

Iniesta 32 évesen is csapata meghatározó játékosa volt az idei Eb-n, számos kulcspasszal, egy gólpasszal és rendkívül hasznos játékkal vétette magát észre. Az elmúlt évtized talán legjobb középpályása már mindent megnyert, amit játékosként meglehet, a 2010-es világbajnokság döntőjében az ő hosszabbításban szerzett góljával diadalmaskodott Spanyolország.

Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya a mérkőzés után kijelentette, hogy már csak néhány napig marad a pozíciójában, és úgy tűnik, hogy az aranygeneráció tagjai lassan visszamondják a válogatottságot – élen Iniestával. A katalán klasszis az Instagramon az alábbi fotót publikálta a vesztes nyolcaddöntő után.

Fotó: Instagram

A kép alatti szöveg a következőt jelenti: „Ez nagy csalódás mindenkinek. Visszatérünk, hogy erősebbek legyünk. Köszönet mindenért!”

Hivatalos megerősítés még nem érkezett sem Iniesta, sem a spanyol szövetség oldaláról, így elképzelhető, hogy csak a vereség miatti trauma szólt ezekből a sorokból. Lionel Messi az argentin válogatottságot mindenesetre 29 évesen mondta le múlt héten, miután a Copa Américán a negyedik döntőjét is elbukta a nemzeti tizeneggyel, nem kizárt tehát, hogy Andrés Iniesta is csak a barcelonai karrierjére akar koncentrálni innentől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »