Ingyenes parkolás Budapesten: eddig maradhat a mostani helyzet

Ingyenes parkolás Budapesten: eddig maradhat a mostani helyzet

A kormány tájékoztatása szerint ha meglesz a 4 millió beoltott, tájékoztatják a nyilvánosságot, marad-e az ingyenes parkolás.

A budapesti kerületek vezetői nem tudják, meddig lehet ingyenes a fővárosi parkolás, miközben a jövő héten több korlátozást is felold a kormány.

Az ATV Híradó megkeresésére a kormány azt válaszolta, majd ha meglesz a 4 millió beoltott, tájékoztatják a nyilvánosságot, marad-e az ingyenes parkolás.

A fővárosi önkormányzatok polgármesterei egymilliárdos veszteséggel számolnak a kiesett parkolódíjak miatt – írja az atv.hu

Egy éve bárki bármennyi ideig ingyen parkolhat Budapesten. A főváros belső kerületeiben ennek hatására megteltek a parkolóhelyek.

Hírdetés

A kormányfő 4 millió beoltotthoz kötötte, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők újra sporteseményeken vehessenek részt, azt azonban a budapesti kerületek polgármesterei nem tudják meddig lesz ingyenes a parkolás.

„A tavalyi évben 590 millió forint, az idei évre, hogyha május 23-val számolunk akkor további 620 millió.” Ekkora önkormányzati bevételkieséssel számol Zugló polgármestere az ingyenes parkolás miatt.

A Világ egyetlen egy országa vagyunk, ahol az ingyenes parkolással harcolnak a járvány ellen. És bízom benne, hogy ez rövidesen, 1-2 héten belül meg is szűnik – fogalmazott Horváth Csaba.

A 9. kerület polgármestere nem ennyire optimista. Kiemelte: az ingyenes parkolás miatt az önkormányzat az elmúlt egy év alatt 1 milliárd forinttól esett el. Baranyi Krisztina azt mondja, erre az évre nem is terveztünk bevételt, csak áprilistól, mert úgy gondoltuk, hogy az év első hónapjában biztos nem lesz parkolás, de ahogy látjuk ez nyár végéig is elhúzódhat.

Az ATV Híradó kereste a kormányt, hogy megtudják, mikor lesz ismét fizetős a fővárosban a parkolás. Válaszukban úgy fogalmaztak: A 4 millió beoltottat követő szabályozás részleteiről – ahogyan tettük eddig is – időben tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »