Ingyenes fesztiválon a legjobb tajvani filmek

Ingyenes fesztiválon a legjobb tajvani filmek

Második alkalommal rendezi meg a Taiwan Dox – Tajvani Dokumentumfilm Napokat október 20–22. között a Toldi Moziban és a DocuArtban a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Filmalapítvány. A háromnapos ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek legjobb tajvani dokumentumfilmjeit mandarin nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. Minden filmet rövid pódiumbeszélgetés követ.

Az eseményen 8 alkotást vetítenek, amelyek révén a nézők közelebbi képet kaphatnak a tajvani társadalom sajátosságairól, az ott élők belső világáról, identitásáról, az új generáció hagyományokhoz fűződő viszonyáról és a sziget természeti adottságairól.

A Taiwan Dox –Tajvani Dokumentumfilm Napokat Tao Wen-lung, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője nyitja meg október 20-án csütörtökön 18 órakor a Toldi mozi nagytermében. Az Alis álmai című nyitófilm után a film rendezőjével, Salone Ishahavuttal beszélget Stőhr Lóránt filmesztéta a tajvani őslakosok elveszített földjeik visszaszerzéséért folytatott kitartó küzdelméről.

Tajvan helyzetéről, a sajtószabadságról és a filmgyártásában rejlő lehetőségeiről Robert Chen, a Chengchi Egyetem Kommunikáció Karának dékánja szolgál információval egy háttérbeszélgetésen október 21-én pénteken 11 óra 30 perckor.

Október 20–21-én délelőtt budapesti középiskolásoknak a DocuArt Moziban a Tang Hsiang-Chu rendezte Milyen mély az óceán című filmet vetítik, amely ember és természet elválaszthatatlan kapcsolatát ábrázolja.

A programokon tajvani ételkülönlegességeket is kóstolhatnak az érdeklődők.

A részletes programot a fesztivál Facebook-oldalán vagy a Palantír honlapján találják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »