India beállt Trump mögé

A republikánus politikus közösen harcolna a világ második legnépesebb országával a terrorizmus ellen. Az Egyesült Államok és India viszonya az Obama-kormányzat alatt barátivá vált.

India legjobb barátja lenne az Egyesült Államok, ha elnökét Donald Trumpnak hívnák. Erről beszélt a republikánus elnökjelölt egy olyan rendezvényen, amit a Republikánus Hindu Koalíció szponzorált.

„A hinduk nagy rajongója vagyok, és Indiáé is. Nagyon nagy rajongója. Hadd kezdjem azzal, hogy ha engem választanak elnöknek, az indiai, hindu közösség egy igaz barátra fog találni a Fehér Házban, ezt garantálhatom” – mondta Donald Trump republikánus elnökjelölt.

A terrorizmus áldozatainak adományokat gyűjtő eseményen Trump azt is elmondta, hogy két nagy ingatlanfejlesztést is véghezvitt Indiában még befektető korában. Trump más módon is együttműködne Indiával. Közösen harcolnának a terrorizmus ellen.

„Ha én leszek az elnök, legyőzzük az iszlamista terrort. Vállvetve fogunk állni Indiával megosztva a titkosszolgálati információkat és megvédve a népeink biztonságát” – tette hozzá Trump.

Indiának egyébként most is jó a viszonya az Egyesült Államokkal. Narendra Modi indiai miniszterelnök és Barack Obama ugyanis már évek óta baráti kapcsolatban áll egymással.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »