Íme Magyarország száz legjobb orvosa

Több tucat szakorvos, intézményvezető és orvos igazgató segítette azt a több hónapnyi munkát, amelynek eredményeként egy igen részletes top 100-as listát készített a Haszon gazdasági lap az ország legjobb praktizáló szakorvosaiból. Az elkészült listát szakmai szempontok alapján állították össze, így a betegekkel való kommunikációt, betegfórumokat nem vizsgáltak, vagyis nem jelentett sem előnyt, sem hátrányt az, hogy a gyógyító miképpen viselkedik pácienseivel, és mennyire elérhető. A listában szereplők legnagyobb része közkórházakban dolgozik, és többségben vannak a fővárosiak. A legtöbb kiváló szakember – 22 orvos – Budapesten a Semmelweis Egyetem valamelyik klinikáján dolgozik, míg a vidéki városok tekintetében hét-hét orvossal kiemelkedik a pécsi és a szegedi klinika.

Az idegsebészek közül magas színvonalon gyógyít Banczerowski Péter és Vajda János, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bognár László, a debreceni klinika, Dóczi Tamás, a pécsi klinika és Csókay András, a Honvédkórház idegsebésze.

A gerincsebészek ötös listáján szerepel Jakab Gábor és Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ, Veres Róbert, a szegedi klinika, Erbszt András, a Róbert Károly Magánkórház és Lipóth László, a Honvédkórház orvosa.

Az onkológusok közül Bokody Györgyöt, a fővárosi Szent István és Szent László Kórház, Mátrai Zoltánt és Rosta Andrást, az Országos Onkológiai Intézet, Masszi Tamást és Szendrői Miklóst, a Semmelweis Egyetem klinikájának orvosát tartja a szakma a legkiválóbbnak.

A belgyógyászok tekintetében a 100-as listán szerepel Somogyi Anikó, Gellér László és Karádi István, a Semmelweis Egyetem klinikájának orvosai, valamint Nyolczas Noémi, a Honvédkórház és Ungi Imre, a szegedi klinika orvosa.

A neurológusok közül Bereczki Dánielt, a Semmelweis Egyetem, Csiba Lászlót, a debreceni egyetem, Harcos Pétert, a Szent Imre kórház, Komoly Sámuelt, a pécsi klinika és Szikora Istvánt, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet munkatársát tartják a legjobbnak.

A szülészet-nőgyógyászat területén a legkiválóbb öt orvos: Koppán Miklós, a pécsi klinika, Ungár László, a fővárosi Uzsoki utcai kórház, Szeberényi Zsolt, a békéscsabai Réthy Pál kórház, Csermely Gyula, a fővárosi Szent István és Szent László Kórház és Nagy Sándor, a győri Petz Aladár kórház munkatársa.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »