Imámot gyilkoltak az iszlamisták

A 22 és 24 éves elkövetők akkor dühödtek be, amikor tavaly azt látták, hogy az imám amulettekkel is gyógyítana.

Fekete mágiát kiáltottak, majd meggyilkolták a 71 éves imámot, Jalal Uddint azok a fiatalok, akik tavaly látták, hogy a férfi az úgynevezett rúkia gyógyítást alkalmazza, többek között amuletteket felhasználva a szertartás során – számolt be róla az Independent. A 22 éves Mohammed Hussain Syeedy és a 24 éves Mohammed Abdul Kadir egy kalapáccsal esett neki az imámnak Rochdale-ben még február 18-án, nem sokkal azután, hogy távozott az általa látogatott mecsetből.

Az Iszlám Állam gyűlöli

A meggyilkolt imámot nyugodt, méltóságteljes, köztiszteletben álló férfiként írták le, a manchesteri bíróságon pedig az ügyész, Paul Greaney fel is tette a kérdést: ki gyűlölt egy hasonló tiszteletre méltó férfit ilyen hevességgel? Szerinte erre a fontos kérdésre a választ az Iszlám Állam zavaros ideológiáját vizsgálva kapjuk meg. Jalal Uddin az iszlám gyógyítás, az ún. rúkia gyakorlója volt, az Iszlám Állam viszont fekete mágiaként tekint erre, és ragaszkodik hozzá, hogy gyakorlóit komoly büntetéssel, akár halállal is lehet sújtani. Syeedy és Kadir az Iszlám Állam elkötelezettjei voltak, ezért úgy látták, a rúkia gyakorlóinak súlyos büntetés jár.

Az eszméletét vesztett Uddint két fiatal lány fedezte fel, az imámot pedig még kórházba tudták szállítani, de ott nem sokkal később életét vesztette. Mindezt a gyilkosság miatt, ami Greaney szerint a gyűlölet és az intolerancia következménye volt.

Syeedy tagadta a gyilkosságot, az ügyész szerint pedig azt is fogja állítani, hogy nem támogatja az Iszlám Államot, de a történtek alapján ehhez szerinte kétség sem férhet. Kadir a gyilkosságot követő napokban külföldre menekült.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »