Ilyen lett volna Az ébredő Erő

Ilyen lett volna Az ébredő Erő

Előkerültek az ILM művészeti részlegének koncepciórajzai és -festményei, amelyeket Az ébredő Erőhöz készítettek. Ezekből szemezgettünk.

Az Industrial Light & Magic feltöltötte honlapjára a Star Wars VII.: Az ébredő Erő című filmhez készített portfólióját. A koncepciórajzok és -festmények azt hivatottak megmutatni, milyen lehet egy majdani film látványvilága, Ralph McQuarrie-t az eredeti trilógiához készített ilyen művei legendává tették a Star Wars rajongóinak körében. (Az ő rajzaival legutóbb akkor találkozhatott a magyar olvasó, amikor megjelent a Luke Skywalker, jedi lovag kalandjai című könyv a Kolibrinél – erről itt írtunk.)

http://mno.hu/

Mivel a látványvilágot vetítették előre, nem meglepő módon a most megjelent képek között sok olyan akad, amelyek megszólalásig hasonlítanak Az ébredő Erő egyes jeleneteire. Csakhogy nem minden koncepciórajzot és -festményt használtak fel J.J. Abramsék a film elkészítése során, így például kimaradt egy olyan jelenet is, amelyről készült képet a nyolcadik epizódnál vettek elő. Az egyik legismertebb Star Wars-rajongó, aki jelmezeket és rajongói filmeket is készít, a dubrovniki forgatási helyszíneken járva kiszúrta, hogy az egyik jelenetkép helyszínét alkották meg az adriai város egyik utcájában – írja az Index.

Mindenesetre a képek zseniálisak, valószínűleg sok rajongó látná ezeket nappalija falára akasztva. Ugyan ezt nem tudjuk kivitelezni, de ezúton mutatunk párat az Industrial Light & Magic művészeti részlegének legérdekesebb művei közül. Önnek melyik a kedvence? Írja meg kommentben!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »