Ilyen lesz az új Kacsamesék

Ilyen lesz az új Kacsamesék

Eredetileg csupán három évadot élt meg a Duck Tales, azaz a Kacsamesék: 1990. május 6-án adták az utolsó részt, Magyarországon pedig 1991 és 1995 között vetítették a sorozatot. A Disney jövőre ígéri a folytatást.

Kiadta a Disney az első képet a készülő új Kacsamesékről – számolt be az IGN. Az új részeket a Disney Animation Television szállítja, bemutatásuk 2017-ben várható. Ezzel huszonhét éves szünetet törnek meg: az Emmy-díjas sorozatot 1987. szeptember 18-án mutatták be, és száz epizódot ért meg, az utolsót 1990. november 28-án adták. Emellett 1990-ben bemutattak egy filmet is: a Kacsamesék – Az elveszett lámpa kincse a sorozat alapján készült.

A nagy kaland a Kacsamesék

Az új Kacsamesékben visszatér majd Dagobert McChip (Scrooge McDuck), unokaöccse, Donald, illetve az ő unokaöccsei, Tiki, Niki és Viki (Huey, Dewey és Louie) is. A Disney XD programfelelős alelnöke, Marc Buhaj az IGM cikke szerint arról beszélt: Carl Barks legendás képregényeiből nyerték az inspirációt. Ezek szerinte maradandó értéket képviselnek abban az animációs szórakoztatásban, amely magába tud szippantani kicsiket és nagyokat egyaránt. A Disney-nél remélik, hogy az újabb nemzedékekhez is el tudják hozni ugyanazt az energiát és kalandos hangulatot. A most nyilvánosságra hozott képpel is feltehetőleg ezt kívánják erősíteni.

Dagobert bácsi eredetileg Carl Barks képregényfigurája volt, a sorozat pedig merített az ő történeteiből is. Barks olyan karakterei is megjelentek aztán a rajzfilmsorozatban, mint Szaki Dani vagy a kasszafúrók (Beagle Boys). Népszerűvé vált továbbá Kvák kapitány (Launchpad McQuack) és Mágika (Magica De Spell) karaktere is.

Antall halálakor megszakították

A sorozatot nálunk a Magyar Televízió vetítette 1991 és 1995 között, a Walt Disney bemutatja blokk részeként. Ismert: Antall József miniszterelnök 1993. december 12-ei halálának napján a rajzfilmsorozat egy epizódját szakította meg a csatorna, hogy a gyászeseményről hírt adjon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »