Ilyen karácsonyi reklámért megéri ünnepelni

Ilyen karácsonyi reklámért megéri ünnepelni

Zseniális kisfilmet készített a H&M-nek Wes Anderson, amely előbb az internetet hódította meg, és immár a tévében is látható (igaz, csupán egy rövid változata). Az Út Darjeelingbe, A fantasztikus Róka úr, a Holdfény királyság és A Grand Budapest Hotel rendezője filmjei összetéveszthetetlen képi világát alkotta meg újra a négyperces reklámban. Bár egy komplett ruhakollekció felbukkan a képsorokon, a lényeg mégsem ez, hanem a színpompás vízió, amelynek üzenete, hogy mindegy, mi történik, karácsonykor legyünk együtt, és gondoljunk egymásra.

A kisfilm története szerint egy vonat, az időjárási körülmények és technikai problémák miatt félnapos késésben van a menetrendhez képest. A kalauz – akit Anderson számos filmjeinek egyik főhőse, a magyar származású Adrien Brody játszik – elnézést kér a kellemetlenségek miatt, és felhívja mindenki figyelmét, hogy húsz perc múlva karácsonyi menüvel kedveskednek az utasoknak. És ez után jön a varázslat.  

Anderson a szokásos klisék és giccses kellékek felhasználása nélkül meséli el a sztorit. A rendező voltaképpen az átlagos karácsonyi reklámok – és az aktuálisan reklámozott termék – paródiáját adja azzal, ahogy túlhangsúlyozza a hirdetni kívánt ruhadarabokat. Ezzel az ünnepek anyagias része, a vásárlásra buzdító szándék inkább mosolyt csal az arcunkra, és végül csak egy megható látomás marad a bosszankodás helyett. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »