Ilyen egy tehetséges politikus: ötezer forintért vásárolt három hektár földet a fideszes

Ilyen egy tehetséges politikus: ötezer forintért vásárolt három hektár földet a fideszes

Kiváló üzletet ütött nyélbe a fideszes Vígh László. Annyi pénzért vásárolt egy hektár földet, mint egy közepesen drága ebéd ára. Persze nem csak egy hektárnyit vett, és még csak nem is ez az utolsó csavar a történetben.

Ötezer forintért vásárolt meg három hektár felsőrajki földterületet a települést korábban 20 évig vezető Vigh László fideszes országgyűlési képviselő és családja – írja az Origó. A lap terjedelmes cikkben derít fényt arra, hogy a terület korábban is a Vigh családé volt, csak éppen eladták az önkormányzatnak arra az időre, amíg a település uniós forrásból kármentesítette azt. Az állami hirdetmény-adatbázisban, a Magyarország.hu-n szúrta ki a lap a sok önkormányzati ingatlanértékesítés között az egyik figyelemre méltó ügyletet, ahol az alig 800 lakosú, Zala megyei Felsőrajk község önkormányzata 3 hektárnyi földterületén adott túl, mindössze 5 ezer forintért.

Így a földvásárlás nem túl nagy összeggel terhelte meg a családi kasszát. Vigh Lászlónak nem kellett tetemes adósságát tovább növelnie, sem pedig hozzányúlnia a megtakarításához, amihez egyébként nehéz is lett volna, mert a januárban leadott vagyonnyilatkozata szerint ilyesmije nem is volt.

A Jobbik közleménye:

A Jobbik Vigh László fideszes politikus ügyében csalás, színlelt szerződés, önkormányzati vagyon megkárosítása és hivatali visszaélés gyanújában is feljelentést tett. Mindezeken túl az uniós pénzek elherdálásának gyanúja is felmerül, így az EU Csalás Elleni Hivatalához, az OLAF-hoz is fordultunk.

Sajtóhírek szerint Vigh 5 ezer forintért vásárolt termőföldet a Zala megyei Felsőrajk településtől. Ez a hektáronkénti 1500 forint töredéke a piaci árnak, volt olyan állami földterület, ami 8 millió forintért kelt el, de az átlag is 1-3 millió forint között mozog hektáronként. A történet fontos része, hogy az érintett politikus 20 éven keresztül polgármesterként irányította a települést. A Jobbik felháborítónak tartja azt is, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselő azután vásárolta vissza a földterületet jelképes áron, miután azt EU-s forrásból kármentesítették, mivel korábban szemétlerakóként is üzemelt.

Az eset egy újabb fideszes földmutyi mintapéldája, ahol közpénz segítségével tudja növelni vagyonát egy hírbe került politikus. A Jobbik kormányra kerülve minden hasonló esetben alapos vizsgálatot indít, elszámoltatja az érintetteket, és visszaszerzi a jogtalanul elherdált nemzeti vagyont!

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »