Ilyen egy meztelen férfi

Ilyen egy meztelen férfi

A Watch Me tovább fokozza a libabőr-faktort, a bemutatkozó dalukhoz csináltak egy menő klipet. Íme! A kérdés már csak az, miképp működik majd ez élőben?

Nemrég egy cikkben ízekre szedtem már a dalt, most pedig itt is a hozzá készült új klip. A Dósa Szelina (ének), Baracskay Rita (szaxofon), Csintalan György (dobok), Csintalan Márk (gitár) és Meidl András (basszusgitár) alkotta Watch Me ráadásul nem aprózta el a bemutatkozót, a Naked Man című dalukhoz egy igen merész videót pakoltak össze.

Nincs is értelme tovább fokozni a feszültséget, hisz a kritika megvolt, így íme a mozgóképes anyag, lehet szépen a képernyőkre tapadni meg hallgatózni. A hajtás után pedig kifaggattam Ritát minden izgalmas részletről. Lehet tehát olvasni is, az meg ugye tudjuk, sosem válik senki kárára! A cikk végén ráadásul tartogatunk egy kis meglepetést, amiről hétvégén le is rántjuk majd a leplet egy beharangozóval.

– Nyilván nem tudatos, de nem hagyhatom ki, az egész klip olyan, mintha a The Walking Dead néhány szereplője beugrott volna az Avatar egyik éjjeli forgatására. No, de a viccet félretéve, honnan jött az alapkoncepció, hogy ilyen foszforeszkáló arcok legyetek?
– Hatalmas kétségbeesés kell ahhoz, hogy Hollywoodból merítsünk ihletet. Nincs erről szó. Plusz, amikor elkezdtük, még fogalmunk sem volt arról, hogy hogyan is fog ez igazából kinézni, csak reméltük, hogy a festékek tényleg világítanak. Azt gondolom, hogy mindenki abból építkezik, amit maga körül tapasztal. Ahhoz, hogy egy ilyen ötlet egyáltalán felmerüljön a körülöttünk lévő legkreatívabb emberre volt szükségünk, Szundi Dalmára, az ő fantáziájára és a maszkjaira. Ihletője és megalkotója is volt egyben a klipnek.

– Mennyi idő alatt vettétek fel az anyagot? Sokat izzadtatok a végeredményért? Ugye nem lett senki zombi vagy űrlény a végére?
– Óóó… már azok voltunk, amikor elkezdtük egy hihetetlenül hajnali időpontban. Húsz órát forgattunk egyhuzamban úgy, hogy utána egyből mentünk játszani… Kissé színesen, hehe! A rendezőnk, Scrabo Sepherd és az Auróra Vision csapata – Helényi Tamás, Regőczy Zoltán és Papp Simona Corina – tett róla, hogy a gépezet egy percet se álljon. Hihetetlenül profi stáb, és nem kis dolog, hogy bevállalták ezt az ötletet.

– Egy picit a dalra kanyarodva, már a bemutatkozó anyagban is említettem, hogy a kétnyelvű szám rizikós vállalkozás. Miért tettétek le a garast a magyar-angol, vegyes szövegformátum mellett?
– Minden újítás rizikós, ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni. Amikor felmerült, hogy kellene egy MC, akkor nem volt kérdés, hogy ki lesz. Én már az első mobillal felvett, próbatermes egy perccel szaladtam Bomhoz, hogy nézd, ez lesz a közös számunk! Azt hiszem, elfelejtettem megkérdezni, hogy egyébként akarja-e? Utólagos elnézés tőle. Azt gondolom, hogy Bom az ország egyik legjobb szövegírója, iszonyatosan jellegzetes sodrással. Ő magyarul ír, magyarul él és magyarul agyal. Soha nem követném el azt a bűnt, hogy arra kérjem, tegye mindezt angolul. Ha két ember tiszteli egymás művészetét, akkor nem kér a másiktól számára idegen dolgot. Ezenkívül a dal célja nem a különböző zeneileg elfogadott megoldások és elvárások betartása, hanem, hogy képviseljen valamit, amiben mindenki jól érzi magát, és élvezi. No, nem mellesleg, nem baj, ha több ember érti egy okos ember okos szavait.

– Amint korábban mesélted, volt, aki beszólt nektek a szaxofon előtérbe helyezésének koncepciója miatt. Mondjuk mint egyszerű műkedvelő, szerintem tök rendben van. Hogy nyomtad le a srácok torkán, hogy a szaxi amolyan gitárszerepben virítson?
– Őőő… hát, őszintén bevallottam nekik, hogy voltak idők, amikor megpróbáltam gitározni a szaxofonon, de nem sikerült rátenni a húrokat, szóval megbeszéltük, hogy akkor inkább fújom, haha! Rock and rollt hallgatok, azt is fújok! Ha bevonulnék egy adag kottával a sarokba, akkor szerintem a srácok végig azon agyalnának, hogy mi bajom van.

– Mindnyájan rengeteg zenekarban játszottatok és nyomultok most is. Mit jelent az életetekben a Watch Me? Milyen helyre kerül a bandarangsorotokban?
– Egy tanár napközben más gyerekét nevelgeti, hogy este nyugodtan ülhessen le a sajátja mellé, tudva azt, hogy biztonságot teremt neki. Melyik gyerek a fontosabb? Egyértelműen a sajátja, de attól még a többit is nagyon szeretheti. 2016-ban saját zenét játszani talán nagyobb őrültség, mint feltenni az összes pénzünket a lottóra. Hál’ Isten, vannak még elegen őrültek!

– Ki a főnök a zenekarban? Én azt tippelem, tuti te! Úgy képzelem, keménykezű despotaként vonalzóval adsz körmöst a renitenskedőknek.
– Jaj, hát, hogy jönnék én ahhoz, hogy olyan ujjacskákat bántsak, amik így játszanak. A kezeiket sosem bántanám! Kétségtelen, hogy minden zenekarban kell valaki, aki összetartja az elemeket. Azt gondolom azonban, hogy ebben az esetben nincs szükség diktátorra, mert ha mindenki ugyanazért hajt, akkor nincsenek piti viták, nincs komolytalanság vagy linkség, hanem mindenki saját magát kontrollálja. Zeneileg egyébként nincs semmilyen hierarchia. Jönnek-mennek az ötletek, imádjuk, ha a másik jobb témát hoz. Mindenkinek más az erőssége, és már talán ismerjük egymást annyira, hogy tudjuk, melyik témában, ki a legmegfelelőbb személy. Vannak helyzetek, amikor úgy hajítom el a stafétabotot, mintha kígyó lenne. Például a technikai kütyük esetében. Abban egyértelműen a srácok a főnökök.

– Április 5-én klipbemutatóval egybekötött koncert a Toldiban, majd utána ti is a húrok közé csaptok a Közgardenben a Titánok élő EFOTT-os sorozatának keretében is. Mik a tervek, vagy, hogy pontosabb legyek, mik a realitások így az idei nyárra, fesztiválszezon, fellépések tekintetében?

– A tervünk a színpad. Minden mennyiségben!

Ha pedig már erről volt szó, itt a Titánok az EFOTT-on koncertturnénk első eseménye. Nagyon érdemes csatlakozni, hiszen április 13 után május 4-én, 25-én és június 15-én is csinálunk egy-egy ingyenes élő csodát a Közgardenben, és elhozzuk a legmenőbb szerdákat a fesztiválszezon előtt!

„Jupíííí!!! INGYENES Titánok ÉLŐ koncertturné ;) Csatlakozzatok az eseményhez, legyünk minél többen ;) /// Titans’ FREE LIVE concert TOUR ;) JOIN the Revolution ;) w/ Közgarden & EFOTT <3 Posted by Ígéretes Titánok on Tuesday, March 29, 2016”

 

„További érdekességekért érdemes követni a rovatunk Facebook-, Tumblr- és Instagram-profiljait is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »