Illegális határátlépőket fogtak Temesmóránál és Calafatnál

Illegális határátlépőket fogtak Temesmóránál és Calafatnál

Kilenc illegális migránst fogtak el a hétvégén, illetve tegnapra virradóra a román határrendészek.
Kilenc illegális határátlépőt fogtak el a hétvégén, illetve hétfőre virradóra a román határrendészek.
Temesmóránál öt egyiptomi, egy algériai és egy pakisztáni állampolgárt állítottak elő. A hét férfi gyalogosan próbált eljutni Szerbiából Romániába. 

politiadefrontiera3_bA Temesmóránál elfogott határátlépők

A Temesmóránál hétfőre virradóra elfogott, 19 és 35 év közötti férfiak azt mondták, gyalog indultak útnak Szerbiából, céljuk pedig valamelyik nyugat-európai ország volt. Illegális határátlépés miatt indult ellenük eljárás.

A román–bolgár határon a calafati határátkelőnél két, teherautó rakománya közé bújt migránst fogtak a román határőrök. A határrendészeket egy kamion sofőrje értesítette vasárnap, hogy az előtte levő teherautó rakterének ponyváját valaki belülről ütögeti. Mint kiderült, két iraki állampolgár rejtőzött a járműben.

A 19, illetve 24 éves férfiak Törökországban szálltak fel a fűtőtesteket szállító kamiora, és Nagy-Britanniába igyekeztek. A román határőrök a kamion sofőrjét és a két migránst is átadták a bolgár hatóságoknak.

Amint arról a Krónika is beszámolt, az utóbbi hetekben több tucatnyi migránst fogtak el a szerb–román–magyar hármashatár térségében.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »