Illegális fegyverműhelyre bukkantak a nyomozók Budapesten

Illegális fegyverműhelyre bukkantak a nyomozók Budapesten

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – bűnügyi őrizetbe vételük mellett – egy 52 éves és egy 64 éves budapesti férfi ellen.
 
A Készenléti Rendőrség járőrei 2016. április 28-án a délutáni órákban a Budapest XIV., M3 autópálya bevezető szakaszánál intézkedés alá vontak egy 64 éves budapesti lakost. A férfi gépkocsijának átvizsgálása során a rendőrök egy darab – az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges véleménye alapján – éles maroklőfegyvert találtak, amelynek tartására tulajdonosa nem rendelkezett engedéllyel.
 
A férfi XV. kerületi lakásán tartott házkutatáson a nyomozók további engedély nélkül tartott feltehetően éles lőfegyvereket, valamint robbanóanyagnak, robbanószernek minősülő anyagokat foglaltak le, pincéjében pedig nagy mennyiségben találtak fegyveralkatrészeket. A rendőrség jelenlegi adatai szerint a férfi illegális fegyverek készítésével, átalakításával foglalkozott.
 
Az eljárás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított feltehetően egy III. kerületben lakó 52 éves férfitől vásárolta meg a kocsijában talált lőfegyvert. A KR NNI munkatársai 2016. április 28-án este házkutatást tartottak a feltételezett eladónál, akinek lakásában szintén lefoglaltak különféle fegyvereket, lőszereket.
 
A nyomozók mindkét férfit elfogták és őrizetbe vették, velük szemben a további eljárást – igazságügyi fegyverszakértő bevonásával – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tesznek az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására. 

Hírdetés


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »