Illegális bevándorlók zavargása Stockholm külvárosában

Illegális bevándorlók zavargása Stockholm külvárosában

Erőszakos cselekmények és zavargások vannak már második este Stockholm déli külvárosában, Albyban, ahol jelentős az illegális bevándorlók létszáma, közölte az RT hírügynökség. A tüntetők autókat gyújtottak fel és megdobálták a rendőröket kövekkel és pirotechnikai eszközökkel.

Csütörtök estétől, megerősített rendőrség is járőrözik a külvárosban, amely otthont ad a magukat szíriainak valló és az örmény diaszpóráknak, valamint iraki menekülteknek.

A randalírozók gumiabroncsokat és autókat öntöttek le benzinnel, majd felgyújtották őket. Amikor tűzoltók megérkeztek őket is megtámadták.

Svédországban az utolsó nagy zavargásokra 2013-ban került sor, melyet egy állítólagos intézkedés közben elkövetett rendőri brutalitás váltott ki.
Az országban a menekültközpontok térségében egyre gyakoribbak a gyilkosságok és a nemi erőszak.

Svédország 2015-ben 170.000 menedékkérőt fogadott be, melyek egy főre jutó aránya a lakossághoz képest több, mint bármely más uniós államban.

Mivel a liberális svéd törvény tiltja a rendőrségnek, hogy rögzítse az illegális bevándorlók tevékenységét személyiségjogok védelme miatt, így a bűnelkövetők védettek maradnak.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »