Így vertek össze két buszsofőrt Heves megyében

Sajnos szép számmal vannak az országban olyan települések, ahol hétköznapi dolognak számít a távolsági buszok vezetőinek bántalmazása. Tavaly ősszel csak Hevese megyében Halmajugrán és Tarnaleleszen is történt egy-egy súlyos incidens. Az utóbbi esetben egy 45 éves férfi azon bőszült fel, hogy a buszvezető nem fogadta el a szakadt ötszázforintosát, ezért búcsúzóul jól orrba vágta. A Heves megyei ügyészségi sajtóközleménye részletesen leírja mind a két botrányos esetet. Az elkövetőek hamarosan bíróság elé állítják.

Rövid időn belül két vádemelésre is sor került Heves megyében olyan férfiakkal szemben, akik – egymástól függetlenül – tavaly ősszel a menetrend szerint közlekedő autóbuszok vezetőivel kerültek konfliktusba, majd ennek során az utasok jelenlétében bántalmazták őket.

Az egyik esetben egy 39 éves férfi volt az elkövető, aki 2016. október 10-én a 3-as számú főút halmajugrai elágazójánál hiába várakozott a Kecskemétről Egerbe közlekedő gyorsjárattal érkező gyermekére, mivel a távolsági busz – tekintve, hogy azon a helyen nem volt kijelölt megállóhelye – annak ellenére sem állt meg ott, hogy a fiú gombnyomással jelezte leszállási szándékát. A vádlott látta lassítás nélkül továbbhaladni az autóbuszt, ezért gépkocsijába ült, utánament, majd az úton elé vágott, amivel megállásra kényszerítette. Ezután az ajtót kívülről döngetve felszállt a buszra, ahol trágár hangnemben számon kérte a vezetőn, hogy nem állt meg, majd őt – jobb karját, illetve ingének nyaki részét megragadva – rángatta és tenyérrel nyakon ütötte. Erőszakos magatartásával csak az utasok közbelépésére hagyott fel, majd ezt követően a gyermekével leszállt a járműről.

Hírdetés

A Gyöngyösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja az ingerült apát, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2016. november 23-án délután Tarnaleleszen bántalmazta az ott menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetőjét. A férfi Szúcs községben szállt fel a járatra, ahol a sofőrnek egy szakadt 500 forintossal akarta kifizetni a viteldíjat, de mivel az nem fogadta el a hibás bankjegyet, a vádlott egy másikat adott helyette. Amikor azonban röviddel később a tarnaleleszi megállóban leszállni készült, és ezért az első ajtóhoz ment, „ez meg a tiéd” megjegyzéssel váratlanul orrba vágta a buszvezetőt, mellyel 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést okozott neki.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönt, és – emellett – pénzbüntetést is szabjon ki, az újabb bűncselekmények elkövetésétől történő hatékonyabb visszatartás érdekében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »