Így nézne ki a budapesti olimpia

Látványterveken mutatta be a pályázatért felelős cég a tervezett 2024-es budapesti olimpiának a főváros történelmi nevezetességeihez megálmodott versenyhelyszíneit.

 

A magyar fővárost a közvetítések során az egész világ megismerhetné

 

A Budapest 2024 tervei szerint a nyári játékok valamennyi budapesti helyszíne a városközponttól számítva hét kilométer sugarú körön belül található, így a sportolók az olimpiai falutól átlagosan 13 perc alatt tudnának eljutni bármelyik versenyhelyszínre. A budapesti olimpia ezért kiemelkedően rövid utazási időket biztosítana, ezzel egyedülállóan kompakt lenne, a magyar főváros szépségeit pedig az olimpiai közvetítések során az egész világ megismerhetné – közölték.

 

Látványterv (fotó: Budapest 2024, Facebook)

 

 

 “A budapesti olimpia mindenki számára kényelmes lenne, a nézők szintén nagyon rövid idő alatt juthatnának el az egyik versenyről a másikra, a magyar főváros kisebb mérete így előnyére válna a játékoknak, amelynek ideje alatt igazi fesztiválhangulat alakulhatna ki, s az egész várost áthatná az olimpia hangulata”

 

tájékoztatta az MTI-t közleményében a Budapest 2024.

 

Fotó: Budapest 2024, Facebook

 

Fotó: Budapest 2024, Facebook

 

Fotó: Budapest 2024, Facebook

 

 

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Párizs és Los Angeles verseng, a házigazdát 2017 szeptemberében, Limában választja ki a NOB.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Budapest 2024, Facebook


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »