Így nem levelezhet tovább mobilról Facebookon

Így nem levelezhet tovább mobilról Facebookon

A jövőben csak a hivatalos alkalmazás segítségével lehet majd Facebook-üzenetet váltani mobiltelefonon.

Már nem sokáig használhatjuk mobilon webes böngészőn keresztül a Facebook Messengert – olvasható az Index cikkében. A jövőben kizárólag a hivatalos alkalmazáson keresztül lehet majd üzenetet váltani, így aki még nem tette, annak ideje mihamarabb letöltenie.

Jó lesz vigyázni

A lap szerint bár valóban könnyebb kezelni a dedikált alkalmazást, a Facebookot inkább az hajtja, hogy innen egyszerűbb kinyerni a használati statisztikákat, illetve egyéb adatokat. A Messenger alkalmazásnak hozzáférése van egyebek közt a névjegyekhez, az sms-ekhez, a fotókhoz és más médiaelemekhez, a tárhelyhez, a kamerához, a wificsatlakozási információkhoz, sőt még a telefon GPS-alapú tartózkodási helyéhez is, tehát gyakorlatilag mindenhez.

Direkt lassítanak, hogy teszteljék a felhasználót

Persze a Chrome is éppúgy elkéri ezeket az adatokat – tette hozzá az Index. Ugyanakkor a Facebook tesztelte már korábban az androidos Facebook-alkalmazás felhasználóit, egyes appváltozatokat pedig direkt lassúra programozott, hogy megnézze, mikor fogy el a felhasználó türelme és törli az alkalmazást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »