Így mulat egy fideszes oligarcha: Magyarországon elteszi, külföldön elkölti a közpénzt

A Fidesz oligarchiáinak körében divat lett külföldön elkölteni az általuk megszerzett közpénzt. Mészáros Lőrincnek, a nemzet gázszerelőjének áttelésen két luxusvillája is van Horvátországban, mely közül az egyik nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában. Nem is értjük, hogy Mészárosnak a polgármesteri, a földbirtokosi és a sportmecénási munka mellett hogyan marad ideje nyaralni.

Magyar Menedék - Tepe

Ugyanakkor szánalmasnak tartjuk Mészáros magyarázkodását, hogy azért nem szerepel a „Villa Maria” a felcsúti településvezető vagyonbevallásában, mert az papíron nem magántulajdonban, hanem a Mészáros família egyik cégének a nevén van. Különösen azért, mert a Fidesz–KDNP politikusainak a vállalkozásai szinte kizárólag milliárdos állami és önkormányzati megrendelésekből, valamint uniós pályázati pénzekből gazdagodtak meg.

Eközben Andrew G. Vajna elvitte Romániába az új csatornáit, hogy azok onnan sugározzanak majd. Mindez annak tükrében izgalmas, hogy a filmügyi kormánybiztos az állami tulajdonban álló Eximbanktól először 6,72 milliárd forintos „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” kapott a TV2 megvételéhez. Majd később újabb 1,2 milliárd forintot szerzett meg ahhoz, hogy a TV2 Média Csoport Kft. szárnyra keljen. Az első látásra adóoptimalizáló költözésnek más mellékhatásai is lehetnek: a román médiahatóság nyilvánvalóan kevésbé lesz érzékeny a magyarellenes és a nemzeti identitást lejárató tartalmakra.

Mivel az Eximbank tulajdonosi jogköreit a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja, a fentiek tükrében Szijjártó Péternek kötelessége az utolsó fillérig, azonnal visszakövetelnie Andrew G. Vajnától a számára kiutalt kölcsönt, ami egyértelműen közpénz.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »