Így működik a fideszes hazugsággyár – most épp egy Balczó Zoltánt lejárató cikkről döntöttek

Így működik a fideszes hazugsággyár – most épp egy Balczó Zoltánt lejárató cikkről döntöttek

Hétfőn jelent meg a Matolcsy György fiának tulajdonában lévő, államilag finanszírozott Origo nevű portálon az az újbóli felismerés, miszerint a Jobbik ismét antiszemita botrányba keveredett. Ez talán nem is lenne érdekes, hiszen olvassa azt a portált az, akinek két anyja van, ugyanakkor a közpénzből fenntartott köztévé híradója is mindenféle kritika nélkül átvette az egyébként megcáfolt „hírt”, és ez már valóban lehangoló. A megrágalmazott Balczó Zoltán, a Jobbik Európa Parlamenti (EP) képviselője lapunknak elárulta, pártja hivatalos formában is kéri a szerkesztőségtől a helyreigazítást, amennyiben ez nem történik meg, az Origo ismét a bíróság előtt találja magát.

Érdekes élmény bepillantani abba a folyamatba, ahogy a Habony-művekben legyártják az erre fogékony honfitársaink számára a fideszes álvalóságot, s amint megszületik a szükséges politikai döntés, a szorgos kis gyári munkások már üzembe is helyezik az óriás szarkeverőt.

Történt ugyanis, hogy Újhelyi István, a szocialisták EP-képviselője még július 5-én, tehát majd’ két hete kirakott egy fényképet a Facebook-oldalára, azzal a szándékkal, hogy rávilágítson Balczó Zoltán antiszemitizmusára. A poszt tanulsága szerint a jobbikos képviselő – akit emlékezetes módon még Lázár János is megvédett, amikor Bencsik András támadta őt aljas módon – ülve maradt, amikor az EP Simone Veilről emlékezett meg. A nemrég elhunyt francia liberális politikus amellett, hogy Holokauszt-túlélő, a Parlament első női elnöke volt – a főhajtás is természetesen ennek a címének szólt.

Újhelyi posztja egyébként nem érte el a nyilvánosság ingerküszöbét, azonban hétfőn (július 17-én) az Origo főnökei mégis úgy döntöttek, hogy ebből csak le kell gyártani egy lejárató anyagot. Valószínűsíthető, hogy az időzítés az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu látogatásának szólt.

Szóval, onnan indult ki a történet, hogy Balczó Zoltán egy ordas náci, és mondjon magáról bármit is a Jobbik, kormányváltóerő helyett akkor is csak egy antiszemita párt. Balczót egyébként megkereste a fideszes lap, hogy mégis mivel indokolja tettét, és a politikus vallott is.

Elmondta, hogy Simone Veilről való megemlékezés, és az egy perces néma főhajtás július 3-án volt, amin természetesen részt vett ő is. Erről van persze videó is, nem valami izgalmas, de IDE KATTINTVA megnézheti Ön is. Július 4-én pedig a szavazást megelőzően egy Simon Veiltre emlékező filmet vetíttek le a képviselőknek, amelyet nem előzött meg gyászszünetre való felkérés, a politikusok egyrésze állva nézte végig a videót, mások eleve ültek, és olyan is volt, aki a vetítés közben ült le – ilyen volt Balczó Zoltán is.

Azonban hiába a magyarázat, az Origo csak lehozta az antiszemitázó cikkét,

„nyilvánvaló volt az eredeti szándékuk, amitől még az sem tántorította el őket, hogy megcáfoltam a vádjaikat”

Hírdetés

– fogalmazott az Alfahírnek Balczó Zoltán.

Mint mondta, a Jobbik Sajtóosztálya hivatalos formában is megteszi a szükséges lépéseket a helyreigazítás érdekében, és ha nincs más mód, ismét jöhet egy per – amiből már hatvanat nyert az ellenzéki párt a Habony-művekkel szemben.

De egy másik szempontra is felhívta a figyelmet Balczó Zoltán, ami talán aggasztóbb is, mint hogy az Origo hazudozik. Ugyanis a „hírt” minden kritika nélkül átvette a magát közszolgálatinak csúfoló köztévé híradója – pontosabban átmásolta a saját világhálós felületére.

Kontroll Cé, Kontroll Vé: „próbáltuk elérni a szocialista képviselőt is”. A valóságban nem a Híradó próbálkozott ezzel, hanem az Origo

„A rendszer így működik. Az Origoról mindenki tudja, hogy fideszes, közhírt a hazugságból csak a köztévé tud kreálni”

– mutatott rá, hogy miért kell a koholmányt végigfuttatni a kormány kommunikációs csatornáin egészen az MTVA-ig.

Balczó Zoltán arról is beszélt, hogy az antiszemita váddal személyén keresztül természetesen a Jobbikot támadta meg a fideszes sajtó, éppen ezért aggályos, hogy ebben partner az egyébként közszolgálati feladatok ellátására létrehozott, 80 milliárd forintból működtetett köztévé.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »