Így magyarázkodott doppingügyéről Dombvári

Így magyarázkodott doppingügyéről Dombvári

A kajakos Dombvári Bence feljelentést tett, miután pozitív lett a doppingmintája a második olimpiai válogatóversenyen. Szerinte más tette a tiltott szert a kulacsába.

A TV2 szerdai, Mokka című műsorában idézték Horváth Gábort, a Dombvárit is foglalkoztató Budapesti Honvéd SE szakosztály-igazgatóját, aki szerint versenyzőjük ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyben.

Dombvári – aki ezúttal is tagadta a tiltott szer használatát – azt mondta az MTI szerint, maximálisan odafigyel rá, mit vesz be, mit eszik és iszik, ezért

„valószínűleg beletették, belecsempészték a kulacsomba vagy az ételembe”

a stanazolol nevű anabolikus szteroidot.

Felfüggesztés

Az MKKSZ kedden azonnali hatállyal felfüggesztette a riói indulási jogot kiharcoló sportoló versenyzési engedélyét, a hivatalos doppingeljárást pedig a Magyar Antidopping Csoport (MACS) indítja meg rövidesen. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren.

Az MKKSZ jelezte: a Magyar Antidopping Csoport és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte Dombvárit, és korábban minden mintája negatív lett.

Nem ez az első ügye

Tavaly májusban derült ki, hogy pozitív lett Csipes Tamara és Dombvári Bence drogtesztje – ami nem egyenlő a doppingteszttel. A kokainozó sportolókat kizárták a válogatott keretből, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) visszavonta a sportolók támogatását, el is tiltották őket, igaz, később enyhítettek ennek mértékén.

Tavaly augusztusban megírtuk, hogy Dombvári minden héten drogtesztre jár. „Emellett kéthetente elterelésre kell járnom, ahol a droghasználatról beszélgetünk. Kontroll alatt vagyok tartva, de elfogadom ezt a helyzetet, és megpróbálok alkalmazkodni hozzá” – mesélte a sportoló, aki nem sokkal később már sikeresen vissza is tért.

Az idén júniusi válogatóversenyen is remekelt: háromszor is a legjobbnak bizonyult a szegedi Maty-éren.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »