Így lesz több turista a Balatonnál

Így lesz több turista a Balatonnál

Ünnepélyes keretek között indult el a hajózási szezon Fonyód és Badacsony között, ahol a polgármesterek a tavon átkelve megkoszorúzták a Balatont, és ittak a vízéből is, amivel a tisztaságát demonstrálták. A régióban vannak még kiaknázatlan területek, így a következő években számos fejlesztés várható a magyar tengernél.

Badacsonyban és Fonyódon is kisebb ünnepséggel fogadták az idei szezon első hajóit, ágyúlövésre indult meg az idei hajózási évad. A szállásadók előrejelzései alapján a tavalyinál kicsit jobb szezonra számítanak idén a tónál. A következő évek fejlesztései pedig további vendégeket csalogathatnak a Balatonhoz.

Még egy kompra szükség van

Az eseményen részt vett Kollár Lajos, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója is, aki az MTI-nek megerősítette: továbbra is a terveik közt szerepel a Fonyód-Badacsony közötti, második balatoni kompjárat megvalósítása, amely fontos eleme a fejlesztési stratégiájuknak.

A kormányhatározatba foglalt balatoni keretből ugyanakkor csak 2 milliárd forintot nevesítettek erre a célra, ami nem elég az egész projekt megvalósítására, csak az első ütemre, illetve a két település kikötőinek megújítására.

Kollár Lajos a következő hetekben kezd tárgyalásokat arról, milyen más forrásokat lehetne mozgósítani a megvalósítás érdekében, hisz további 4 milliárd forintra lenne szükség a beruházás második és harmadik ütemhez. A vezérigazgató szerint az új kompjárat négy év múlva indulhatna el.

Régi-új hajók szelik a vizet

A fejlesztések szükségességéről beszélt a Bahart Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója is a Kossuth Rádió Közelről című műsorában. Ahogy Dónucz László fogalmazott: a balatoni turizmusban a hajózás tekintetében vannak még kiaknázatlan területek. „A Balaton motorjaként szeretnénk funkcionálni, hisz a vízi közlekedéssel képesek vagyunk összekötni a Balaton-parti települések rendezvényeit, látnivalóit, programjait” – hangsúlyozta.

Ezt a célt szolgálja a nosztalgiahajók felújítása is. Dónucz László szerint nagy igény van az ilyen járatokra, ezért több hajót is restaurálnak a következő években. A Helka – ikertestvérével, a Kelénnel együtt – még 1891. június 28-án került a vízre, mint gőzhajó. A’80-as években már csak a parton presszóként üzemelt, de a ’90-es években visszavásárolták, felújították és az elmúlt években újra szeli a vizet. Most éppen Keszthelyen állomásozik.

A Kelén egy komoly felújításon esett át, és gyakorlatilag a reformkor kávéházi hagngulatát idézi belső megjelenésével. A Beatrix hajót éppen renoválják, a jövő évi szezonban bocsátják vízre. Mivel a kormány kiemelten kezeli a balatoni régiót, ezért nemcsak a jelenlegi hajópark felújítására lesz mód, hanem három új hajót is szeretne beszerezni a Bahart – közölte Dónucz László.

Tízezer vitorlás sem sok

Régóta hangsúlyozzák a turisztikai szakemberek azt is, hogy a balatoni vitorlázást sokkal jobban ki kellene aknázni, hiszen a lehetőségekhez képest le vagyunk maradva ezen a területen.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke kiemelte: más európai tavakkal összevetve alacsony a hazai vitorlások száma és a kikötőhálózatot is lehetne fejleszteni, ugyanis 6-8 kikötő elférne még a Balatonon.

Ki kellene alakítani túraútvonalakat is, így minden este más-más kikötőben aludhatnának a vitorlázók. Ehhez számos turisztikai, kulturális programot lehetne hozzákapcsolni, és elő lehetne állítani egy vitorlázással kapcsolatos turisztikai terméket is – mutatott rá.

Bár jelenleg vízbőség van, de szerinte érdemes lenne a tó kotrását is újragondolni, mert egy aszályos nyár komoly gondokat okozhat a hajózásban, akár vitorlázásról, akár személyszállításról van szó.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »