Így jutottak várbeli lakásukhoz a polgármester szülei

Összkomfortos, 105 négyzetméteres az a várbeli lakás, ahol Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester szülei laknak – írja a Hvg.hu az ingatlan bérleti szerződéséből kiderült adatokra hivatkozva. A portál kiemeli, hogy a bérlőtársak közösen 78 740 forint + áfát fizetnek bérleti díjként, ami erősen baráti árnak tűnik, ha összehasonlítjuk a környék hasonló, ingatlanpiacon elérhető lakások bérleti díjával.

Az is kiderült, hogy a lakásbérleti szerződés határozott időre, 2020. december 31-ig szól. A szerződésben szerepel, hogy a bérlőtársak az önkormányzat hozzájárulása nélkül is befogadhatják olyan közeli rokonaikat, mint a gyermek vagy az unoka.

Ez a Pala utcai ház egyébként egyike volt annak a 18 ingatlannak, amelyet a közel másfél évtizedes műemléképület-megújító program keretében felújítottak fővárosi és kerületi önkormányzati pénzből. Erre a házra 210 millió forintot költöttek 2011 és 2013 között, a barokk lakóháznak a földszinti lakásait is ekkor korszerűsítették. Ugyanezt a lakást az egy évvel korábban, 2014 januárjában megkötött szerződés alapján még egyedül bérelte a volt feleség, Szilvágyi Anita cége. Ez járt volna le 2015. december 31-én, de még előtte 10 nappal megköttetett az új szerződés, amelybe már belekerültek bérlőként a szülők is – írja a Hvg.hu.

A bérlőtársi megállapodást a budavári önkormányzat még anonimizált formában sem adta ki a portálnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »