„Így jön ki a Botka László-féle matekkal szemben az igazság”

„Így jön ki a Botka László-féle matekkal szemben az igazság”

A Szegedi Járásbírósághoz fordult a szegedi Cserepes sori piac negyven pavilonbérlője. A kereskedők a szerződések felmondásának érvénytelenítését kérték. Ha a bíróság kimondja, hogy a felmondás érvénytelen, ezért semmis, akkor a régi szerződések élnek tovább. A piac a szegedi közgyűlés pénteki ülésén is téma volt. Az árusok transzparenseken üzentek Botka László MSZP-s polgármesternek, aki szerint az ügy fizetett politikai cirkusz.

A városháza folyosóján várták a kereskedők Botka Lászlót, hogy átadhassák neki a több mint 7000 támogatói aláírást és a petíciójukat. Hiába – a polgármester a díszterem oldalsó ajtóján ment be a közgyűlésre, ahová az árusok nem követhették.

„Ezt a kétoldalú szerződést egyoldalúan nem lehet felbontani. Június 5-én lejár a felmondásunk, be kell adni a bíróságra a papírt, mert nem tudjuk, hogy utána mi történik” – mondta Váczi Tibor kereskedő. Hónapok óta hiába próbálnak az egyoldalú bérletidíj-emelés és a felmondások miatt tárgyalni a várossal, a szocialista vezetésű városházán senki nem áll velük szóba, kérelmeiket át sem veszik.

A Jobbik szerint a polgármester félrevezeti a szegedieket. „Botka bukása kódolva van, nemcsak az ellenzéki képviselőket nézi le, mint ahogy ma több indítványából kiderült, hanem a szegedi lakosságot is. Jó lenne, ha a szegedi lakosság tudomásul venné, hogy arrogáns, visszataszító, gusztustalan polgármestere van” – hangoztatta Tóth Péter önkormányzati képviselő.

A kereskedők bíróságon támadják meg az egyoldalú felmondásokat. „A 77 pavilonbérlőből húszan elmentek, a maradék 57-ből pedig negyvenen birtokvédelem és bírósági eljárások keretében kívánják megtámadni a felmondásokat. 15-16 kereskedő egy része valóban aláírta – megjegyzem, kényszer és fenyegetés hatására. És vannak 8-10-en, akik még gondolkodnak rajta, hogy aláírják-e a felmondásokat. Úgyhogy így jön ki a Botka László-féle matekkal szemben az igazság. Mindenki eldöntheti, hogy a piacnak és a saját szemének hisz vagy a politikusok hazugságának” – nyilatkozta Szabó Bálint, a kereskedők érdekképviselője.

A héten az ügyhöz kirendelt makói jegyző lefolytatta a kereskedők által kért birtokvédelmi eljárásokat is, ezek eredménye a jövő hét elején lesz meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »