Így írtak a külföldi lapok a magyar-horvátról

Így írtak a külföldi lapok a magyar-horvátról

d_kos20160326018-1280x852.jpgTelt ház, kiváló hangulat, elégedett stadion – röviden így foglalható össze a magyar-horvát barátságos meccs. Természetesen voltak hajmeresztő védelmi hibák magyar részről, és mindenki jobban örülne, ha Elek és Priskin megtanulna jól passzolni a támadó harmadban, de összességében nagyot hajtott a magyar csapat. Az európai focisajtó is részletesen tájékoztatott a magyar-horvát összecsapásról, és a Spíler-körkép alapján elmondható, hogy az EB előtt nem lesajnált bukóesélyesként kezelik a magyarokat.

es.png

Magyarország 1-1-es döntetlent játszott a szintén EB résztvevő Horvátország ellen szombat esti felkészülési mérkőzésén. Az izraeliek elleni 2-0-ra végződő találkozón gólt szerző Ivan Perišić egy remekül felépített támadás végén tálalt a Juventus centere, Mario Mandžukić elé, aki a 29. percben megszerezte a vezetést válogatottjának. A 36. percben Dzsudzsák eresztett meg egy kraftos lövést, ami azonban épphogy elkerülte a kaput. A magyar válogatott a második félidőben fokozta a nyomást, aminek meg is lett az eredménye. A 79. percben Dzsudzsák Balázs végezhetett el szabadrúgást középről, 22 méterről, amit könyörtelenül be is vágott a bal felső vinklibe, beállítva ezzel a végeredményt.

eq.jpgBarátságos: Magyarország az Európa Bajnokság előtt

Miután a norvég válogatottat legyőzve kijutott az EB-re, Magyarország jó eredménnyel kezdte meg felkészülését: szombat este 1-1-es döntetlent játszott az Izraelt korábban 2-0-ra  legyőző Horvátországgal.
Az Inter nagy játékosa, Ivan Perisic Mario Mandzukicnak rúgott keresztpasszából született gól a 29. percben. 10 perccel a találkozó vége előtt azonban a magyar futballsztár, Dzsudzsák Balázs (korábban a PSV Eindhoven, most a Bursaspor játékosa) csodálatos lövésével szabadrúgásból egyenlített, eldöntve ezzel a mérkőzést.

kz.png„Magyarország 1-1-et hozott Horvátország  ellen” – számol be a legnagyobb osztrák lap, a Kronen Zeitung. Részükről a kiemelt figyelem nem meglepő, hiszen válogatottjuk csoportellenfelünk lesz Franciaországban. Az osztrák napilap netes kiadása részletesen ír a meccsről, és a magyar tudósításokhoz hasonlóan szerzőjük úgy látja, hogy a magyaroknál „teljesítményemelkedés” volt a második félidőben, amelyet egy gól tetőzött be.

eq_1.jpgAz interes Perisic tolta az asszisztot, a juvés Mandzukic lőtt belőle gólt – számol be a világ egyik legtekintélyesebb sportújságja, a la Gazetta dello Sport honlapján a tegnapi horvát-magyar meccsről. A  több barátságos meccsről egy csokorban írt beszámoló természetesen azt is megjegyzi, hogy „mindez kevés volt” a horvátoktól, hiszen 10 perccel a vége előtt Dzsudzsák szabadrúgásból egyenlített.

eq_2.jpgRöviden tudósított a magyar-horvát mérkőzésről a német Kicker magazin, a lap szerint „Dzsudzsák döntetlenre mentett a magyaroknak a horvátok elleni a kemény tesztet”.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »