Így fektetnek be Ausztriában

A saját ingatlan és a bankbetét nyújt pénzügyi biztonságot az osztrákok többsége számára – derült ki az Allianz biztosító megbízásából, ezer fő megkérdezésével készült felmérésből.

A saját ingatlant – legyen az akár családi ház, lakás vagy telek – a megkérdezettek több mint fele, a bank-, illetve takarékbetétet a 45 százalékuk említette, amikor arról kérdezték, mi nyújtja a legnagyobb biztonságot a pénzügyekben.

A pénzügyi eszközök további sorrendje az osztrák válaszadók szerint a lakástakarék-szerződés (30 százalék), az arany (28 százalék), a készpénz (25 százalék) és a nyugdíj-előtakarékosság (20 százalék).

Az osztrákok a legkevésbé a különféle alapokban és a részvényekben bíznak – előbbit 5, utóbbit 4 százalék említette biztonságos eszközként. Érdekesség, hogy a párnacihában nem az idősek, hanem a legfiatalabbak bíznak leginkább: a 20 év alattiak messze az országos átlag fölött, 41 százalékban mondták biztonságosnak ezt a „megtakarítási formát”. A felmérés területi eltéréseket is mutatott: a készpénzt Karintiában nagyobb arányban tartják biztonságosnak, mint Ausztria más tartományaiban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »