Így debütál egy igazi Schumacher!

Így debütál egy igazi Schumacher!

Ennél jobban nem is mutatkozhatott volna be új istállójában a 17 esztendős Mick Schumacher. A hétszeres Forma–1-es világbajnok fia a Ferrari fiókcsapatában, a Prema Powerteam színeiben az olasz F4-es bajnokság misanói szezonnyitóján nemcsak megszerezte a pole pozíciót, de meg is nyerte a mai versenyt.

Mick Schumacher már a második F4-es szezonját kezdte meg ezen a hét végén. Tavaly ugyanebben a szériában versenyzett, és a német bajnokságban azonnal szerzett egy futamgyőzelmet, illetve összetettben a 10. helyen zárta a pontversenyt. Nem véletlen, hogy felfigyelt rá édesapja, a korábbi hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher korábbi csapata, a Ferrari, amelynek utánpótlásgárdája, a Prema Powerteam szerződést kínált neki. Nos, az ifjú Schumi rászolgált a bizalomra, hiszen az olasz F4-es bajnokság szezonnyitóján Misanóban egyrészt megszerezte saját csoportjában a rajtelsőséget a pénteki esős időmérőn, másrészt hibátlanul versenyezve 2,3 másodperces előnnyel megnyerte a szombati futamot, míg Guzman Marchina Raul (DR Formula) lett a második, és Mick csapattársa, Correa Juan Manuel zárt harmadikként.

– Nagyszerűen érzem magam! A versenytempó hihetetlen volt, és a csapat nagy munkát végzett, szóval boldog vagyok – jelentette ki Mick Schumacher a leintést követően a Pitpass.com riporterének.

Mint kiderült, az ifjú Schumacher a jövő hét végén rajthoz áll a német F4-es bajnokság Oscherslebenben rendezendő szezonnyitóján. Menedzsere, Sabine Kehm ugyanis a hírportálnak elárulta, Mick mindkét bajnokság első versenyein rajthoz áll, aztán az eredmények alapján eldől, melyikre koncentrál majd elsősorban.

A Ferrari fiókistállójának werkfilmje, amelyben a kis Schumi szerepel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »