Igazságot hirdető plakát Zürichben – a cionisták és csicskáik máris antiszemitizmust kiáltanak

Igazságot hirdető plakát Zürichben – a cionisták és csicskáik máris antiszemitizmust kiáltanak

Binjámin Netanjáhu csókra nyújtja lábát az előtte leboruló, Európát jelképező nőnek, miközben a háborús bűnös a következőt mondja: „Megsértjük a nemzetközi jogot földrablással, deportálással, apartheiddel… Ütőkártyánk: Európa rossz lelkiismerete.” A képtől jobbra öles betűkkel a következő szöveg olvasható: ”Követeljük az Európai Uniótól és Svájctól, hogy léptessen életbe szankciókat Izrael ellen.” A Zürichi Főpályaudvar területén elhelyezett plakát üzenetét a berni izraeli nagykövetség és egyes svájci politikusok antiszemitizmusnak nyilvánították, s követelik annak mielőbbi eltávolítását – írja a Tages Anzeiger című svájci napilap.

Svájc legnagyobb vasúti állomása, a Zürichi Főpályaudvar területén már napok óta díszeleg egy fizetett hirdetésként kifüggesztett plakát, amelyen Izrael miniszterelnöke, a háborús bűnös, megszállt területeken a nemzetközi jogra, az ENSZ-határozatokra fittyet hányó, zsidótelepítő Binjámin Netanjáhu cinikus vigyorral az arcán nyeglén, karba tett kézzel ül, bal lábát csókra nyújtja az előtte leboruló, Európát jelképező fiatal nőnek. A Likud vezére a hajbókoló nő láttán kijelenti az igazságot, amit a Közel-Kelet eseményeit figyelemmel kísérők nagyon is jól tudnak: „Megsértjük a nemzetközi jogot földrablással, deportálással, apartheiddel… Ütőkártyánk: Európa rossz lelkiismerete.” A Netanjáhu szájába adott szöveget, illetve az Európai Uniót és Svájcot az Izrael elleni szankciókra bíztató felszólítást Izrael és támogatói – amint ez már régóta szokásos – antiszemita propagandának tartják.

A hírt közlő Tages Anzeiger által „természetesen” provokatív kijelentéseknek, állításoknak minősített plakátszöveg a lap szerint mindenekelőtt a svájci zsidókat és a különböző pártok politikusait botránkoztatja meg. Az utóbbiak egyike, Claudio Schmid, a Svájci Néppárt (SVP) Zürich Kanton parlamenti képviselője már ki is tette a mi hírünkhöz is mellékelt fényképet a Facebook-oldalára, s magát a plakátot antiszemita propagandának nevezte. Izrael berni nagykövetsége pedig arra kérte a svájci hatóságokat, hogy haladéktalanul távolítsák el az „antiszemita plakátot” a Zürichi Főpályaudvar területéről.

A felháborodók tiltakozása és követelése egyelőre azonban nem járt a szokásos eredménnyel. A Tages Anzeiger megkeresésére Daniele Pallecchi, a Svájci Szövetségi Vasutak (SBB) szóvivője elmondta: tudnak a kifogásolt plakát kihelyezéséről, ám a Szövetségi Bíróság hasonló plakátok kihelyezésével kapcsolatban 2012-ben már meghozta a döntését, amely szerint a Svájci Szövetségi Vasutak pályaudvarai közterületnek számítanak. Jogi szempontból nézve a plakát szövegét, tartalmát védi a véleménynyilvánítás szabadságára és a politikai alapjogokra vonatkozó törvény. Mi meg kíváncsian várjuk, hogy az izraeli nagykövetségnek és a zsidó állam svájci csicskáinak mikor sikerül ezt a törvényt kijátszani, azaz eltávolíttatni a plakátot, amely csak az igazságot hirdeti.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »