Igazi csemege a mai BL-kínálat a focikedvelőknek

Igazi csemege a mai BL-kínálat a focikedvelőknek

A két utolsó negyeddöntős hely is elkel ma a Bajnokok Ligájában. A Barcelona az Arsenallal mérkőzik, míg a Bayern München a Juventust fogadja a visszavágón.

Okkal gondterhelt Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. A tréner együttesének az Allianz Arenában kellene kiharcolnia a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a házigazda Bayern München ellen. A Juve hazai pályán 2-2-s döntetlent játszott a bajorokkal. „Hibátlan teljesítményre lesz szükségünk, hogy továbbjussunk a párharcból. Az első mérkőzésen nagyot küzdöttünk, most jöhet a mindent eldöntő összecsapás. Győznünk kell, vagy legalább 3-3-as döntetlent elérni. Nekünk nagyobb kockázatot kell vállalnunk egy olyan csapat ellen, amelyik minden szempontból rendkívül erős” – mondta Allegri.

A müncheniek az idegenben lőtt gólok miatt valamivel jobb helyzetből várják az összecsapást, Pep Guardiola vezetőedzőnek viszont több oka is lehetne a mosolyra, ha együttese megtartotta volna a Torinóban kiharcolt kétgólos előnyt.

A Barcelonának mindez sikerült az Arsenal ellen. A katalánok 2-0-ra nyertek Londonban, kevés esélyt hagyva ezzel az ágyúsoknak a továbblépésre. Arsene Wenger azonban azt ígérte, hogy csapata nem feltartott kézzel fut ki a Camp Nou gyepére. „Az utolsó pillanatig küzdeni, harcolni fogunk. Persze most nem mi vagyunk ennek a párharcnak az esélyesei, de ez nem számít. Ha csekély is, de még van sanszunk, és soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a mérkőzés” – mondta a francia tréner.

Mindkét nyolcaddöntős visszavágó 20.45-kor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »