Idős, magányos emberek látogatásához várnak csatlakozókat a pozsonyi magyar önkéntesek

Idős, magányos emberek látogatásához várnak csatlakozókat a pozsonyi magyar önkéntesek

A krakkói ifjúsági világtalálkozó üzenetének gyakorlatra váltásaként és az irgalmasság szentéve alkalmából új karitatív kezdeményezés indul a pozsonyi magyar katolikus közösség szervezésében.

A közösség fiataljai a helyi szeminárium magyar papnövendékeivel együttműködve két-három fős kiscsoportokban havonta egy alkalommal felkeresik azokat az idős vagy beteg embereket, akik ritkán jutnak el a templomba vagy egyáltalán nincs alkalmuk a közösség életébe bekapcsolódni, sok időt töltenek egyedül otthonukban, kórházban, idősek otthonában. A látogatás alkalmával lehetőség nyílik beszélgetésre, élettörténetek és tapasztalatok meghallgatására, illetve segítségnyújtásra, például a bevásárlásban.

A pozsonyi magyar katolikus közösség tagjai kérik mind a fiatal önkéntesek, mind pedig azok jelentkezését vagy bejelentését, akik szívesen vennék, ha fiatalok havonta felkeresnék őket. A fiatalok ilyen módon is szeretnék gyakorolni az irgalmasságot, szem előtt tartva a generációk közti kapcsolat és az emberi méltóság tiszteletben tartásának fontosságát és a közösség építését.

Jelentkezni a pozsonyi ferences templomban a magyar misék alkalmával lehet Molnár Tamás atyánál, vagy a pozsonyikatolikusok@gmail.com e-mail címen.

Az önkéntesek számára október 16-án, vasárnap, a 9 órakor kezdődő magyar mise után tartják az első megbeszélést a ferences templom Szent Rozália-kápolnájában Takács Balázs és Sebö László kispapok vezetésével.

Forrás és fotó: Pozsonyikatolikusok.sk

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »