Idős hajléktalant segít a Fradi-tábor

Nagyszabású gyűjtésbe kezdtek a Fradi-szurkolók, főleg a több mint két és fél éve a mérkőzésektől távolmaradásukkal tüntető zöld-fehér ultrák, hogy segítsenek bajba jutott drukkertársukon, a 75 éves Juhász „Pék” Lajoson, aki az öt­ve­nes évek végétől jár rendszeresen meccsre.

Magyar Menedék - Lovasíjász

A bácsi onnan kapta becenevét, hogy a 70-es években a kettős rangadókon pékruhában szurkolt, ugyanis a pék­ség, ahol akkor dolgozott, nem en­gedte ki a találkozókra. – Az idegenbeli és a külföldi össze­csapásokra autóbu­szos túrákat szervezek, így kerültem kapcsolatba Lajos bácsival is, aki mindig az elsők között jelentkezett az útra – mondta a Borsnak a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül mozgalom egyik segítője, a gyűjtés főszervezője, Végel Ta­más.

– Egy idő után már én hívtam, hogy szeretne-e jönni, mindig volt VIP-helye a buszon. Sőt néhányszor azt is meg tudtuk oldani, hogy ne kelljen fizetnie. Amint meghallottam, hogy évek óta hajléktalanszállóról hajléktalanszállóra vándorol a fővárosban az 51 ezer forintos nyugdíjával, úgy döntöttem, segíteni próbálok rajta. Rengetegen megmozdultak, már 200 ezer forint értékű élelmiszer és 500 ezer forint készpénz gyűlt össze. Egy hentesbolt pedig felajánlotta, hogy karácsonyig ebédet biztosít számára.

Az összefogáshoz nemcsak fradisták, hanem Újpest- és Vasas-drukkerek is csatlakoztak.

bors


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »