Idén is lesz Hunnia tábor a Pilisben

Egy nyolc és egy öt napos kalandtábor lesz 2016. július 24-31-ig és augusztus 22-26-ig. A helyszín, Pilis, a vadregényes Búbánatvölgy. Az ígéretek szerint a szervezők ismét életre kelti az ősi hagyományokat.

A szervezők különféle társasjátékok (Őseink nyomában, Őseink írása, Kalandozás a múltba, Hét próba a Csillagösvényen, Gondolkozz okosan stb.) készítése mellett, 2010-ben megszervezték az első táborukat, amit idén 7. alkalommal rendeznek meg. Olyan tábort gondoltak ki, ahol gyermekeket nyugodt körülmények között lehet hagyni, tudva azt, hogy a sok mozgás mellett „őseinkről” is tanulnak, és olyan gyerekekkel barátkoznak, akik fontosabbnak tartják az emberi értékeket az anyagi értékeknél. Eddig évente csak egy tábort szerveztek meg, de idén a kisebbek részére egy 5 napos tábort is elindult.

A 8 napos tábor azok részére szól, akik 8-99 év közötti gyerekek, olyan szülők, nagyszülők, akik fontosabbnak tartják az emberi értékeket az anyagi értékeknél, szeretnek mozogni, de a tudás is fontos számukra. Az 5 napos tábort pedig azoknak ajánlják, akik 8-11 év közötti gyerekek egyedül vagy kisebb gyermekek szülővel, nagyszülővel még nem voltak ottalvós táborba, olyan családoknak, ahol kisebb gyerekek vannak (a szülőknek külön programot is szerveznek), szeretnek alkotni és mozogni.

A tábor programja: szertűzgyújtás, a tábor törvényeinek elfogadása-szövetségkötés. Íjászat, botozás, szablyavívás, ostorozás, csatakereszt dobás. Magyarország kirakása kövekből, rendhagyó történelemóra. Közös éneklés, zene a tábortűz mellett. Térkép készítés iránytű segítségével. Pólófestés, gipszkiöntés és festés. Éjszakai kirándulás a Pilisben. Harmatonjárás, fényköszöntés. Népmesék eljátszása, táncház. Virrasztás a csillagos ég alatt. Láda kincseinek megtalálása. Vezér és asszonyválasztás. Sütemény készítés és sütés. Számháború, népi játékok . Hétpróba, törzsek csatája. Éjszakai bátorságpróba. Rovásleletek keresése. Szellemi vetélkedők. Fürdés, vízi csata. Pajzsra emelés.

Bővebb információ és jelentkezés a www.magyarokboltja.hu és a 06/70-605-2379-es telefonszámon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »