Idegenrendészeti hivatalt foglalt el Olaszországban a pofátlan sáskahad, külön szakácsot követelve – és sortűz helyett meg is kapják

Idegenrendészeti hivatalt foglalt el Olaszországban a pofátlan sáskahad, külön szakácsot követelve – és sortűz helyett meg is kapják

Jobb ellátást követelnek maguknak az olaszországi Reggio Emiliában működő migránstanya lakói, akik elfoglalták a helyi idegenrendészeti hivatalt. Akciójuk a beteg liberalizmusnak köszönhetően eredményesnek bizonyult, mert a hírek szerint a szerintük rossz minőségű étel miatt tiltakozó "menekültek" külön szakácsot kaptak…

A helyi sajtóbeszámolók szerint a "menekült"tábor lakóihoz az afrikai és az ázsiai konyhát ismerő szakács érkezett, aki a többségükben afrikai és pakisztáni élősködők hazájának hagyományai szerint készíti el az ételeket.

A Dimora d’Abramo (Ábrahám háza) nevű szálláshely lakói szerint a számukra olasz módra készített tészta és rizs "nem volt megfelelő", ezért követeltek pofátlan és agresszív módon saját szokásaikhoz illő táplálékot. Az olasz sajtó migránssimogató részének kommentárjai szerint "elfőzött tésztát és vízben úszó rizst" kaptak, ezért az újságok makarónisztrájknak nevezték el a demonstrációt. (Holott sztrájkról nincs szó, hiszen eszükben sem volt akár egy percet is dolgozni – a szerk.)

A táborban tizenhat országból érkezett betolakodó él, akik Olaszországban benyújtott menekültkérelmük elbírálására várnak. A szálláshelyet egy olasz szövetkezet működteti, amely fejenként napi 33 eurót kap ellátásukért a városi önkormányzattól. Luigi Codeluppi, a tábor vezetője úgy nyilatkozott, hogy "igyekeznek alkalmazkodni a másfajta táplálkozáshoz szokott emberek igényeihez".

A tiltakozás azután kapott széles visszhangot Olaszországban, hogy Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője is kommentálta közösségi profilján. Salvini elfogadhatatlannak nevezte a menedékkérők akcióját, és azonnali kiutasításukat szorgalmazta, hangsúlyozva, hogy miközben a "feltételezett menekültek" tiltakoznak és szakácsot kapnak, az olaszok közül sokan éheznek.

Az Északi Liga május 14-én tüntetést tart a tábornál.

Reggio Emilia kormánypárti képviselői, a balközép Demokrata Párt tagjai is elítélték a "menekültek" tiltakozását.

Nem ez az első ilyen akció Olaszországban. Tavaly decemberben a lombardiai Ceranovában befogadott huszonnégy megszálló tüntetett a kisváros utcáin, ingyenes internetes szolgáltatást és takarítást követeltek szállásaikon. A csoportot más városba helyezték.

Idén februárban a Genova melletti Quartóban hetven hódító tüntetett azért, hogy ingyenes wifi-összeköttetést kapjon, és kapcsolatot tudjon létesíteni családjával, ezenkívül jobb minőségű ételt kértek, szappant a tisztálkodáshoz, szakmai tanfolyamokat, valamint azt, hogy az ellátásukért járó olasz állami pénzt személyesen ők kapják meg napidíjként.

A Corriere della Sera című olasz napilap korábbi riportja szerint az olaszországi menekülttáborok lakóinak többsége semmilyen nyelvi és szakmai képzésben nem részesül, "egész nap semmit sem csinálnak". Az újság Németországot hozta fel ellenpéldaként, ahol a migránsok "integrálódását" nyelvtanulással és továbbképzéssel segítik.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »