Hűtlen kezelés az MTVA-nál?

Egy Fidesz-közeli üzletemberrel, Várhegyi Attilával kötött szerződést vizsgál a BRFK.

Nyomozást indított egy MTVA-szerződés ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korrupció elleni főosztályán működő „csúcstechnológiai bűnözés elleni főosztálya” – írja a Direkt36, amelynek cikke nyomán indult a vizsgálat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 120 millió forintért vásárolt 110 domainnevet és weboldalt egy Fidesz-közeli üzletemberhez, Várhegyi Attilához kötődő vállalkozástól, a Magyar Híradó Kft.-től. A 110 weboldal között sem technikailag, sem tartalmilag nincs nagy különbség, többnyire ingyenesen hozzáférhető MTI-hírek szerepelnek rajtuk. Hasonló domainneveket és weboldalakat sokkal olcsóbban is lehetett volna szerezni.

A rendőrség szerint ez felveti a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A feljelentést Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa tette a portál márciusi cikke nyomán.

Várhegyi Attila a kilencvenes évek közepéig meghatározó ember volt a Fideszben, ám folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ekkor Szolnok polgármestere volt. Később az MTVA vezérigazgatói tanácsadójaként dolgozott, akkor, amikor a fenti ügylet megköttetett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »