Hungarikum: hiányszakma lett a villamosvezető is

Hungarikum: hiányszakma lett a villamosvezető is

Utolérte a BKK-t is a munkaerőhiány, ismerte el a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) a kormánypárti Magyar Időknek. Az időzítés talán nem véletlen, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ugyanis a Heti Válasz legfrissebb számában ismét megerősítette, hazánknak szüksége van harmadik országból érkező munkaerőre.

A Magyar Idők emlékeztet, hogy a BKV járatain – a MÁV-hoz hasonlóan – toborzásba kezdenek, ugyanis elsősorban a vasúti területen, tehát HÉV- és villamosvezetőkből hiány van. Jelenleg 111 betöltetlen álláshely nehezíti a vállalat napi működését.

Ugyanakkor a közlekedési társaságok közlése szerint a munkaerőhiány jelenlegi mérete még nem veszélyezteti a fővárosi és a vidéki tömegközlekedést, azonban mind a BKV-nál, mind a Volánbusznál folyamatos a felvétel.

A Volánbusz Zrt.-nél a munkaerőhiány mellett a központi régió jelentette konkurencia is ront a helyzeten. A társaság azt közölte a Magyar Időkkel, hogy az autóbusz-vezetői területen, valamint a járműfenntartásban, autószerelő és autóvillamossági szerelő munkakörökben folyamatosan várják leendő munkatársak jelentkezését.

Van megoldás?

A hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kell tenni, hogy az Európai Unióból – amelyen belül szabad a munkaerő-áramlás – vagy szomszédos, harmadik országból oldják meg a foglalkoztatást – ismételte meg korábbi megállapítását a Heti Válasznak adott interjúban Varga Mihály.

Lapunk ugyanakkor kíváncsi arra is, hogy léteznek-e számítások arra, hogy mikor jöhet el az a pont, amikor már kritikussá válhat a munkaerőhiány, és azt az utazóközönség a mindennapjaiban is kénytelen lesz megérezni, ezért kérdéseinkkel a BKK-hoz fordultunk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »