Hungarica-dalpremier: Az erdélyi hadsereg – a lengyel-magyar barátság évének alkalmából

Hungarica-dalpremier: Az erdélyi hadsereg – a lengyel-magyar barátság évének alkalmából

Idén van a lengyel-magyar barátság éve, és ennek jegyében készítette el a Hungarica „Haza és hűség” címmel a magyar és lengyel nyelvű dupla albumát. A lemez megjelenése szeptember 5.

A dupla album már előrendelhető kedvezményes áron közvetlenül a zenekartól ide kattintva.

Minden egyes rendelés mellé dedikált Hungarica-poszter jár ajándékba és rendelhető a zenekar legújabb pólója is, valamint a régebbi lemezeik.

A dupla album különlegessége, hogy nem egyforma a magyar és a lengyel korong. A lemezen vendégszerepel sok magyar sztárvendég többek között Pohl Mihály (Lord), Tóth Attila (Pokolgép), Kovács Koppány (Rómeó Vérzik), Hoffer Péter (ex- Moby Dick, Rúzsa Magdi). A magyar közreműködők mellett énekel a lemezükön a népszerű lengyel énekesnő Edyta Szkołut (Nonamen, Pozytywka) is.

Az album egyik fontos tétele egy Petőfi Sándor-vers – Az erdélyi hadsereg – megzenésítése, amely magyarul és lengyelül is felkerül a lemezre. Petőfi – az egyik legismertebb magyar költő Lengyelországban is – maga is részt vett az 1848-49-es magyar szabadságharcban, Bem tábornok seregében harcolt a magyar szabadságért, a vers ezt a történetet dolgozza fel. A dal már meg is hallgatható:

Mentes Norbert gitáros: 2016 a lengyel-magyar barátság éve. Az új album dalai főként a magyar-lengyel közös történelmi múlt és a jelen eseményeit dolgozzák fel. Ismerve napjaink történéseit, kiemelt jelentőségű Lengyelország és Magyarország küzdelme a nemzetállamok és a keresztény Európa megmaradásért, ezért számunkra még nagyobb súllyal bír a lemez üzenete.

Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan dupla lemezt készíteni, ami a rockzenén keresztül még szorosabbá köti a két nemzetet. Petőfit idézve:

„Két nemzet van egyesűlve bennünk,
S mily két nemzet! a lengyel s magyar!
Van-e sors, amely hatalmasabb, mint
E két nemzet, ha egy célt akar?”

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a zenekarunkat meghívták a lengyel filmfesztiválra Gdyniába. Az illusztris esemény szeptember végén lesz, napközbeni díjátadásokkal és filmbemutatókkal, ezek után pedig a Hungarica koncertezik majd. Novemberben közepén egy 5 állomásos lemezbemutató turné keretében is visszatérünk Lengyelországba.

Idehaza a lemez megjelenése egy nagy rockzenei eseménnyel kapcsolódik össze. A Hungarica is fellép szeptember 4-én a budapesti Barba Negra Trackben szeptember a 3 napos, ingyenes Rock On fesztivál harmadik napján. Ezen a koncerten már kapható is lesz az új lemezünk és a zenekar dedikálást is tart.

A lemezbemutató nagykoncert pedig november 19-én lesz Budapesten a Club 202-ben.

facebook.com/hungarica

hungaricamusic.hu


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »