Humanitárius segítséget szállító orosz helikoptert lőttek le Szíriában

A személyzet életét vesztette (18+)

Lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai szállító helikoptert hétfőn a szíriai Idlíb tartományban, a fedélzeten háromfős személyzet és két katonatiszt tartózkodott. Sorsuk egyelőre ismeretlen, kutatást indítottak utánuk – közölte az orosz védelmi minisztérium. A védelmi tárca szerint a helikoptert a földről érte találat.

„Augusztus elsején Idlíb tartományban a földről indított támadás következtében lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai helikoptert, amely visszatérőben volt a Latakia tartományában lévő Hmeimím orosz légitámaszpontra, miután humanitárius segítséget szállított Aleppóba. Az orosz fegyveres erőknél szolgálók sorsának tisztázására minden lehetséges csatornát felhasználnak” – derül ki a moszkvai minisztérium közleményéből. (MTI)

Frissítés: A személyzet életét vesztette, a „kannibálok” allahuakbaroznak Szíriában az Iszlám Állam ellenőrizte Idlíb kormányzóságban lelőtt orosz MI-8-as szállító helikopteren tartózkodott öt személy életét vesztette. Az orosz védelmi minisztérium igazolta a helikopter lelövését és az ötfőnyi személyzet hősi halálát. A Moszkvából érkező információk szerint egy szállító helikopterről van szó, amely orvosi segélyt és élelmiszert vitt a Szíriai Arab Hadsereg által körülzárt, ostromlott Aleppo városába. A helikoptert a küldetéséből való visszaúton érte a rakétatalálat – erősítette meg a Twitteren már korábban terjesztett hírt Dimitrij Paskov, a Kreml szóvivője.

A folytatás, illetve a 18 éves felülieknek való videó elérhető ITT

sokkaljobb-kommentár: Ki látta el olyan fegyverzettel ezt a sehonnai csürhét, amellyel ezt elkövették? Ennyire kellenek Szíria régészeti értékei, hatalmas olajmezői, amelyek közül egyet Palmyra mellett (amit nemrégiben szinte földi romboltak ezek a férgek). Amennyiben az Iszlám Állam a létrehozóinak köszönhetően győz Szíriában, abból nagyon nagy baj lesz! És nemcsak Szíriára nézve. Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy olyan amerikai helyi háborút, amelyet győzelemmel hagyott ott Amerika! A felforgatást követően magára hagyja áldozatait. Ezt nevezik demokrácia exportnak. Demokráciából Amerikában otthon is egyre több a deficit.

 

Békéscsaba, 2016. augusztus 1.

F. I. – T. Z.

 

Emlékeztető 1.: „A migránsok között lehetnek külföldi harcosok, lehetnek terroristák is, akik megpróbálnak elbújni, elvegyülni közöttük.” (Jens Stoltenberg NATO főtitkár)

Emlékeztető 2.: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)

Emlékeztető 3.: „Adjátok át nekem az irányítást egy nemzet pénze felett, és nem érdekel, ki írja a törvényeiket.” (Mayer Amschel Rothschild, a nemzetközi Rothschild bankárcsalád alapítója) 2000-ben az első Orbán-kormány a miénket odaadta.

Emlékeztető 4.: „Minden háborút a múlt igazol, de különböző múltak nem léteznek. Alapvetően minden háború megtervezett, hogy a társadalmat az éhhalál szélén tartsa. A háborút az uralkodó csoport vívja az alárendelt ellen, és a célja nem a győzelem.”  (George Orwell)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »