Hülyék kerestetnek?

Hülyék kerestetnek?

Hát én addig azt hittem, az emberi hülyeségnek van valamilyen tolerálható határa. Hát ez megszűnt.

Pedig képzeljék el, naponta képes vagyok megnézni egy műsort, ahol arról beszélnek: hány szó van egy magánhangzóban. Ezt eddig azért tettem, mert … Nem erre nincs értelmezhető és toleráns magyarázat.

Ebben a programban azt is megkérdezik, van-e olyan képessége az embernek, hogy gondolkozzon. Ez nem egy könnyű feladvány. Vagy képes vagyok e késsel és villával enni. Ennek nagy lelkesesedéssel nekifutottam. Családom őszinte meglepetésére ment a dolog, A macskám rám is kacsintott.

Aztán szembesültem újra Gulyás Mártonnal. Politikai újságírással töltöm az időt, tehát elképesztő időm van a marhaságra. De ez azért nagyon ott van: Lemondta az október 23-ra ]]>tervezett]]> Kossuth téri rendezvényét Gulyás Márton Közös Ország Mozgalom nevű ellenzéki szerveződése. Az ok a hétfői időjárás-előrejelzés piros riasztása, amely erős viharra figyelmeztet. 

Muszáj fokoznom a „hírt”: „Nem állnak fenn a körülmények, hogy biztonsággal lebonyolíthassuk, ezért felelősségteljesen arra jutottunk, hogy nem tartjuk meg a rendezvényt”.

No, én nem szoktam azzal foglalkozni, hogy társadalmi felforgatást okozzak. Habár most ez egyre érdekesebb ötletnek tűnik. Na, én ilyen helyzetben nem azt kérdezném az időjárástól, hogy milyen a hangulata. Forradalom készítése setén, ez eléggé mellékes körülménynek tűnik.

Hírdetés

Én azt a nyilvánvalóan botrányosan kihívó kérdést vetném fel: A Nép akar esetleg ilyen vállalkozásba belevágni? Mert az, hogy Juhász Péter vagy Tamás Gáspár Miklós pláne azt mondja – no, ez viccnek rossz, a többinek meg pofonosztogató a fennhangzása.

Szóval ez egy baromság. Mármint Gulyás Márton politikai létezése. Nem személyiségét akarom értékelni. Ebbe többször belefutottam, nem ment. Minden sértés nélkül: biztos, hogy politikai stricire ekkora nagy igény van?

Nem a fiatalembert bántom, minek tenném kávéfőzés helyett, a jelenséget vetem fel.

Fotó: images, pont.hu

Máté T. Gyula –]]> http://matete.pestisracok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »