Hullanak az aranyak Londonban

Hullanak az aranyak Londonban

Megszerezte harmadik aranyérmét is Kapás Boglárka a londoni vizes Eb-n az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében. Cseh László pedig az 50 m pillangó ezüstje és a 200 aranya után most 100 méteren is legyőzte Európát.

Kapás Boglárka hamar az élre állt, diktálta az iramot, rendre a leggyorsabb ötven métereket úszva. Hatszáz méter megtétele után már két testhosszal vezetett közvetlen üldözői előtt, előnye egy kilométernél már három testhosszra nőtt, s nagy fölénnyel csapott a célba elsőként, 15:50.22 perces idővel. A magyar klasszis 3 tizedet javított korábbi eredményén.

Kapás Boglárka a köztévének adott interjút az eredményhirdetést követően: „200-300 méteren lassúnak találtam az iramot, ezért gyorsítottam, minden energiát beleadtam, nagyon élveztem az úszást és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült csúcsot úsznom.”  A vasárnapi 400 m gyorssal kapcsolatban hozzátette: szeretné elhódítani az aranyat.

A döntő másik magyar résztvevője, Juhász Adél a hatodik lett 16:22.69 perccel.

Korábban a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján 800 m gyorson húzta be a bajnoki címet Kapás Boglárka. Később pedig a női 4×200 m gyorsváltó döntőjében villantotta meg tehetségét a magyar klasszis. Az aranyérmes váltó további tagjai: Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka.

Mit hoz a férfi 100 méter pillangó döntője?

Cseh László megszerezte második aranyérmét a Londoni Eb-n, a végén jól hajrázott a magyar klasszis és tökéletes benyúlással utasította maga mögé riválisait. Ideje, az 50.86 másodperc új országos csúcs is, a tavaly augusztusi, kazanyi világbajnokságon elért saját korábbi rekordját javította meg egy századdal.

Cseh László ünnepli pályafutásának 33. Európa-bajnoki elsőségét, 2016. május 21-én Fotó: GLYN KIRK / AFP

Ez volt Cseh pályafutásának 33. Európa-bajnoki elsősége. A magyar sportoló a londoni viadalon az 50 méter pillangó ezüstjét és a 200-as szám aranyát is bezsebelte.

Cseh a legjobb időt elérve jutott be a szombati döntőbe 100 méter pillangón. A magyar klasszis 51.64 másodperc alatt tudta le a távot, s ezzel nemcsak előfutamában nyert, hanem a teljes mezőnyt tekintve is a leggyorsabbnak bizonyult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »