Huligánok vertek járőröket Lembergben

Az ukrajnai Lembergben négy fiatalember megverte a szolgálatot teljesítő járőröket és megrongálta a szolgálati járművet is – jelentette a lembergi járőrség sajtószolgálata a  Facebook-oldalukon.

Augusztus 10-én kijevi idő szerint körülbelül hajnali 4 órakor a járőrséghez a csendháboritásról érkezett bejelentés. A helyszínre kiérkezett járőrök az ügyben intézkedő kollégáikat találták a helyszinen.

Az intézkedő rendőrök elmondták, hogy négy férfi agresszíven viselkedett, de abbahagyták a hangoskodást, s elmentek a helyszinről.

A beszámolóban olvasható, hogy amikor a járőrök a Horodszkaja utcára érkeztek, észrevették a szabálysértőket, akik a gyalogos átkelőre álltak, s nem engedték át a járőrkocsit – tudatja a Golos.ua.

A sajtóközleményben megjegyezték, hogy a 23, 21, 20 és 19 éves fiatalok a járőrök irányába szemérmetlen gesztusokat mutogattak, nyomdafestéket nem tűró szavakat használtak a járőrökkel szemben.

A járőrök megjegyzéseire nem reagáltak, megakadályozták a járőrök továbbhaladását. Amikor az ellenőrök kiszálltak a gépkocsiból, a szabálysértők rángatni kezdték őket – olvasható a helyi járőrség sajtóközleményében. A járőrök segítséget kértek.

A huligánok elfogása közben két járőr szenvedett kisebb sérüléseket. A letartóztatás során az egyik fiatal megrongálta a szolgálati gépkocsit és összetörte a videóregisztrátort is – közölték a rendőrök.

A szabálysértőket a rendőrségre szállították. Az ügyben eljárást indítottak, ezért a huligánok akár öt évig terjedő börtönbűntetésre számíthatnak.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Titkolóznak a női járőrök sérülékenységéről az Ukrán Nemzeti RendőrségnélMegkezdték munkájukat a kerékpáros járőrök UngváronIttasan vezető ukrán rendőrt állítottak meg a járőrökOszlopnak ütközött a részeg ukrán rendőr miközben a járőrök elől menekültRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Lembergi terület›Lemberg›LembergCímkék: járőrszolgálat, Ukrajna, ukrajnai hírek, Lemberg, huligánok, bűnügy, verekedésForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »