„Hűha, ez egy jó hely”: dübörög a buliturizmus

„Hűha, ez egy jó hely”: dübörög a buliturizmus

A fiatal külföldiek elsősorban a romkocsmák miatt jönnek a magyar fővárosba. Az iparági szakemberek szerint ez nem baj, nekik az igényeket kell kiszolgálniuk.

A külföldi fiatalok főként a romkocsmák miatt, szórakozni jönnek magyar a fővárosba. Azt mondják Pesten több lehetőségük van kikapcsolódni, Budán viszont több a kulturális látványosság. „Azt gondolom, hogy Pest jobb, sokkal inkább él, mint Buda, de attól függ Budán több mindent érdemes megnézni, ha a kultúráról van szó. Mi inkább ezen az oldalon, Pesten vagyunk szívesen” – fogalmazott egy külföldi hölgy a Hír TV-nek.

Hírdetés

Az utóbbi években rohamosan nő azoknak a külföldieknek a száma, akik szórakozni jönnek a fővárosba. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara osztályvezetője szerint ez nem probléma, hiszen mindig az aktuális igényeket kell kiszolgálni. „Azért az elgondolkodtató, hogy azt mondjuk, hogy »a kutya fáját, ide jönnek berúgni, milyen dolog ez?« Ne felejtsük el, hogy azért számtalan országnak megvannak azok az apró kis pontjai, amik előbb-utóbb átvázolnak egy egészen más turisztikába. Azért, ha arra gondolunk, hogy a ma idejövő tizenéves, az holnapután huszonéves és harmincéves és gyerekei lesznek, és utána úgy fog miránk gondolni, hogy »hűha, ez egy jó hely, ide megéri jönni«, akkor utána a családjával is jön” – fogalmazott Bornemisza Miklós, a turizmus és vendéglátás osztály elnöke.

A magyarországi vendégéjszakák 85 százalékát továbbra is külföldiek töltik a szálláshelyeken, de emelkedik a belföldi forgalom is. „A turizmus az egyik legjobban és legdinamikusabban fejlődő ágazat, és ma már nem véletlen, hogy nem csak egy szép város kedvéért kelnek útra bárhonnan a világban, hanem azokért az eseményekért, azért a kultúráért, ami egyfajta kulturális értékben a személyes kontaktus, a városnak a felöltöztetése, kultúrában való feltöltése az, ami vonzza a vendégeket” – mondta Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.

2016-ban 18 százalékkal több külföldi látogatott Magyarországra, mint egy évvel korábban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »