Hűha! A Fidesz-KDNP írta ki a népszavazást, és ott kétharmados győzelmet aratott

Hűha! A Fidesz-KDNP írta ki a népszavazást, és ott kétharmados győzelmet aratott

Nemcsak Orbán Viktor értékelte a valóságtól elrugaszkodva az eredménytelen kvótareferendumot, hanem a maga kimért módján Harrach Péter is. S bár a KDNP frakcióvezetője közel sem olyan harsány, mint a kormányfő, nem akármilyen tényekkel bizonyította be lapunknak, hogy vasárnap végül is győztek. Ők.

A kisebbik kormánypárt politikusát Rogán Antal helikopterezése ügyében kérdeztünk, de azért kíváncsiak voltunk a frakcióvezető kvótareferendummal kapcsolatos véleményére is.

Nem a százalék a fontos, hanem az abszolút szám – közölte Harrach. Márpedig,

“ha egy referendumot meghirdető pártszövetség (sic!) állandó szavazói fölött egy millió embert el tudott vinni, ez nagyon nagy eredmény”

– emelte le a frakcióvezető egyetlen mozdulattal a vasárnapi népszavazás kérdését a nemzeti ügyek polcáról és hajította azt a pártpolitika szemétdombjára.

Mert ne feledjük, a referendumot a kormány írta ki, a kopaszok akciója után egy nappal.

Megtudtuk azt is, hogy az érvényesség egy szimbolikus dolog, és létszám igen magas volt.

Aztán következett a haladó matek:

Harrach szerint alapból nem 8 millió magyar állampolgár szokott szavazni, hanem csak 5 millió, és mivel vasárnap 3 millióan nemmel szavaztak, “tehát gyakorlatilag egy kétharmados győzelemről van szó.”. (Értik, ugye? S még 24 óra sem telt el az urnazárások óta…).

Szerinte egyébként egy nagyon profi és jó kampány zajlott hazánkban és nem feltételezi azt a döntéshozókról, hogy migránsokat telepítenének azokba a településekbe, ahol alacsony volt a részvételi arány.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »