Hová vitte a fegyvereket a montenegrói nepper?

Beismerő vallomást tett az a fegyvercsempészettel gyanúsított montenegrói férfi a müncheni tartományi bíróságon pénteken, akit jelentős mennyiségű fegyverrel és robbanóanyaggal fogtak el tavaly a német hatóságok pár nappal a 130 ember halálát okozó párizsi merényletek előtt.

A férfit tavaly november 5-én fogták el az osztrák–német határon, kocsija csomagtartójában egész arzenálra bukkantak: kézigránátok, több Kalasnyikov gépkarabély, pisztoly, revolver, lőszer és dinamit került elő a hozzá való gyutacsokkal.

Az ügyészség szerint az 51 éves férfinak a fegyverek típusából tudnia kellett volna, hogy azokat támadáshoz fogják felhasználni, a müncheni bíróság viszont úgy ítélt, hogy nincs kellő bizonyíték a vádpont alátámasztásához.

Korábban a hatóságok megállapították, hogy a kocsi navigációs rendszerében egy párizsi cím volt beállítva. A nyomozók azonban máig nem tudták megállapítani, hogy a férfi kapcsolatban állt-e merénylőkkel.

A vádlott azzal védekezett, hogy pénzszűkében volt, és 2000 eurót (620 ezer forintot) keresett volna az úttal.

A bíróság négy év és három hónap börtönt ajánlott a férfinak, ha beismeri, hogy fegyvert és robbanóanyagot csempészett. Ítélet a jövő hétre várható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »