Hosszúra nyúlt az ünnepi utazás

Hosszúra nyúlt az ünnepi utazás

Négyszeres Mol Liga-győztes lett Somogyi Balázs, a DVTK Jegesmedvék csatára.

– Hosszúra nyúlt az ünneplés?
– Nagy titkot nem árulok el vele, ha azt mondom igen. A hazafele utunk Miskolcra két óra helyett négy és fél órásra sikeredett. Jól éreztük magunkat a srácokkal, de azt hiszem, megérdemeltünk már egy kis lazítást – mondta Somogyi Balázs a csütörtökön este Mol Liga-győzelmet ünneplő DVTK Jegesmedvék játékosa, aki két gólt is szerzett a MAC Budapest elleni utolsó mérkőzésen.

– Az első harmadban nyújtott játékuknak köszönhetően elég egyszerű helyzetet teremtettek az utolsó felvonáson.
– Azért ez csak kívülről tűnt egyszerűnek, belülről mi nehezebben éltük meg ezt a mérkőzést. A MAC Budapest több meccsen is fel tudott állni hasonló hátrányból, de azt hiszem, mostanra fáradtak el mentálisan ebben a menetelésben.

– A DVTK azonban ismét kimagaslott a hazai mezőnyből. Mitől tud ennyire erős és kiegyensúlyozott lenni a csapata?
– Rengeteget jelent, hogy már a szezon elejétől kezdve adottak a jó feltételek a felkészüléshez, csak arra kell koncentrálnunk, hogy jól teljesítsünk az edzéseken és a mérkőzéseken. A csapatszellem teljesen rendben van nálunk és olyan szurkolótábor áll mögöttünk, ami véleményem szerint egyedülálló Magyarországon.

– A második góljánál, ami a csütörtöki találkozó legszebbje volt, fel is robbant a vendégszektor.

– Szerencsém volt, mert előtte majdnem elveszítettem a korongot. De aztán összejött a nagy lövés és jó volt megélni azt az extázist, ahogyan a miskolci szurkolók ünnepeltek.

– A statisztikák szerint ön a Mol Liga történetének legeredményesebb játékosa, hiszen négyszeres győztesnek vallhatja magát. Melyik siker adta a legtöbbet?
– Három különböző csapattal értem el ezt a négy sikert, ezért mindegyik más és más, de ugyanolyan fontos számomra. Ha választanom kell, akkor a Vasassal elért első, és a mostani jelenti a legtöbbet.

– És nyilván lesz folytatás.
– Bízom benne, hogy lesz még mit ünnepelni. Példának okáért jövő hétvégén, hiszen a Magyar Kupában is szeretnénk hasonló kimagasló teljesítményt nyújtani.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »