Hosszú, Kenderesi és Cseh ámulatba ejti a világot

Hosszú, Kenderesi és Cseh ámulatba ejti a világot

Katinka a 200 m vegyes előfutamában kiradírozta Je Si-ven olimpiai csúcsát, a fiúk pedig megverték Phelpst és Le Clos-t is. Riói összefoglaló.

A TELJES MAGYAR OLIMPIAI PROGRAM

Viszonylag tisztának tűnt a képlet délután, a hétfői riói úszóprogram előtt: a 200 m gyors előfutamai során próbálkozó Verrasztó Evelyntől és Késely Ajnától tisztes helytállást, a 200 m vegyes futamaiban látható Cseh Lászlótól és Kenderesi Tamástól, illetve a 200 m vegyesen induló Hosszú Katinkától és Jakabos Zsuzsannától továbbjutást érő eredményt vártunk.

Nem is volt helye mellébeszélésnek. Verrasztó Evelyn futamában a 6. helyen végzett, a 14 éves Késely Ajna a sajátjában a 7.-en, összességében pedig 28. és 25. helyen végeztek, tehát Ajna nyerte a magyar házi versenyt.

Sajnos ők ezen a napon ennyi szót érdemeltek csak, mivel jöttek a pillangóúszó férfiak 200 méteren. A harmadik futamba nyert besorolást Kenderesi Tamás, aki Michael Phelps árnyékában úszott 150 méteren át, majd fogta magát, és hogy nehogy kiejtse a taktikus Phelps (19-szeres olimpiai bajnok), rákapcsolt és megnyerte a futamot, a legjobb idővel jutott az éjjeli középdöntőbe.

A királyfutamban csobbanó Cseh László – világbajnok és világranglista-vezető – kizárólag a taktikára figyelt, saját bevallása szerint csak az utolsó 15 métert nyomta tiszta erőből, így sem úszott rossz időt – összesítésben a másodikat. Bődületes mezőny lesz az éjjeli középdöntőkben, ahol – mint írtuk – a két magyar fiú a két legjobb idővel látható majd.

A „délután” végén jócskán várnunk kellett Hosszú Katinkára és Jakabos Zsuzsannára, azért, mert a 200 m vegyesúszás mezőnyében a világ élvonalába tartoznak. Hosszú visszafogott rajt után viszont, láthatóan energiatakarékos úszással is megdöntötte Je Si-ven négy évvel ezelőtti olimpiai csúcsát, Jakabos Zsuzsanna pedig a 3. lett a futamban, éjjel mindketten láthatóak lesznek majd, Jakabos 9. helye viszont kétségessé teszi, hogy kedd éjjel is látjuk a döntőben. Katinka viszont a szám aranyesélyese, ezt most már ki kell jelenteni.

Folytatjuk éjjel 3-kor, tartsanak velünk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »