Hosszú Katinka őrületes világcsúccsal olimpiai bajnok

Hosszú Katinka őrületes világcsúccsal olimpiai bajnok

Cikkünk folyamatosan frissül!

Hosszú Katinka a negyedik legjobb reakciódővel rajtolt, 50 méter után fél másodperces előnnyel vezetett, 100-nál, a pillangótáv végén tovább növelte az előnyét. A háton már egy testhosszal vezetett, sőt, 200-nál 3.34 másodperccel világcsúcs-részidőn belül fordult. Mellen megint fokozta a tempót, már több mint öt másodpercet “vert” a világcsúcsra, az utolsó százra is maradt benne, a végén bődületes világcsúccsal győzött. 4:26.36, több mint négy másodperccel előzte meg az amerikai DiRadót.

Hosszú Katinka (400 m vegyes, olimpiai bajnok): Nem fogtam még fel. Hihetetlen. Azt tudtam csinálni, mint edzésen. Ez volt a cél. Minden nap a 4-es pályán úsztam edzésen. Felszabadultan úsztam, kiráz a hideg. A világcsúcsnak és az olimpiai aranynak egyaránt örülök, és annak is, hogy itt van a családom. Életem egyik legszebb nap. Shane azt mondta, hogy megcsináltam, és hogy nem hiszi el, megcsináltam.

Szilágyi Liliána folytatta szereplését 200 pillangón. Az első középfutamban a hatodik helyen ért célba, az 58.31-es ideje hat tizeddel gyengébb annál, mint amit az előfutamban úszott.

Szilágyi Liliána nem jutott be a szám fináléjába. A svéd Sarah Sjöström olimpiai rekorddal kvalifikált először a 100 pillangó holnapi döntőjébe.

400 vegyesen két japán közé ékelődött egy amerikai. A számot a japán Hagino Koszuke nyerte, az amerikai Chase Kalisz lett a második, a dobogó legalsó fokán Szeto Daija végzett.

400 gyorson ausztrál győzelem született Mack Horton révén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »