Hosszú Katinka országos csúccsal, Cseh László Phelpst előzve "melegített" a döntőre

Hosszú Katinka országos csúccsal, Cseh László Phelpst előzve "melegített" a döntőre

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott a csütörtöki elődöntőből a pénteki fináléba 200 méter háton, míg Cseh László negyedikként került a döntőbe 100 méter pillangón, A két versenyző magyar idő szerint szombat hajnalban három óra után száll vízbe.

Az immár háromszoros olimpiai bajnok bajai úszónő már az előfutamban is a leggyorsabb volt, ráadásul 2:06.09 perces országos csúccsal „melegített”. Az elődöntőben Hosszú – aki korábban 400 méter vegyesen világcsúccsal, 100 méter háton minden idők második legjobb idejével, 200 méter vegyesen pedig olimpiai rekorddal diadalmaskodott – már az első forduló után komoly előnyre tett szert, s rendkívül magabiztosan, a nemzeti rekordot tovább javítva, 2:06.03 perces idővel nyert.

„Ez nem jelent semmit, nem nagyon lehet tudni, hogy ki mit tud” – reagált a 27 éves Hosszú az MTI felvetésére, miszerint több mint egy másodperccel gyorsabb volt minden riválisánál. „Azért ez nagyon kemény lesz, holnap kiderül. Utolsó döntő, élvezni kell és ennyi. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz, még világbajnokságon sem úsztam ennyire erős időt, jókor jött ki”.

A döntőt – Hosszú részvételével – magyar idő szerint szombaton hajnali 3.03-kor rendezik.

Cseh László Phelpst előzve döntős 100 méter pillangón

Cseh László negyedik idővel jutott a nyolcas fináléba a 100 méter pillangó elődöntőjéből.

Az első ötkarikás aranyérmére hajtó 30 éves úszó – előfutamos idejétől öt századdal elmaradva – 51.57 másodperccel elsőként csapott célba a futamában, amelyben tőle egy századdal maradt el minden idők legeredményesebb olimpikonja, a 22 aranyával rekorder amerikai Michael Phelps.

„Jobb időt szerettem volna, de a kezdés úgy látszik, nem akar összejönni. Az, hogy Phelpset megvertem egy századdal kis győzelem a lelkemnek, de nem jelent semmit. Holnap a döntőben szeretném a legjobbamat megúszni, akkor teljesen mindegy hányadik helyen végzek, mert ha nyolcadik, akkor is elégedett leszek. Már nincsenek olyan vágyálmaim, amelyeket nem biztos, hogy lehet teljesíteni” – mondta Cseh.

A döntőt – Cseh részvételével – magyar idő szerint szombaton hajnali 3.12-kor rendezik.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »