Hosszú Katinka ismét a világ tetején – a bajnok verő Kenderesi (+videók)

Hosszú Katinka ismét a világ tetején – a bajnok verő Kenderesi (+videók)

Talán mondanunk sem kell, de tovább dübörög Magyarország a XXXI. nyári olimpiai játékokon. Hosszú Katinka most 100 háton mutatta meg, hogy nem véletlenül nevezik Iron Ladynek, az ifjú pécsi úszó, Kenderesi Tamás pedig a 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps-t verte meg, kétszer is. Pedig csak annyi idős ahány olimpiai aranyérme van az amerikai úszósztárnak…

Újabb nagyszerű úszóhajnal miatt virraszthattunk. Hosszú Katinka a 400 m vegyes után 100 méteres hátúszásban is aranyérmet szerzett a riói olimpián. Ez a magyar küldöttség harmadik elsősége a brazil városban.

“Nem tudom, miről beszél, én magyar vagyok!”

Az Nemzeti Sport riportere megkérdezte Tusuptól, nem nehezebb-e, amikor két amerikaival kell versenyezni? Az edző még a kérdést is kikérte magának:

“Nem tudom, miről beszél, én magyar vagyok!”

Nem dönthetjük el, hogy őszintén így érez-e, vagy csak remek marketing szövegről van szó. Egy viszont biztos: kevés magyar ember van, akinek ma hálásabbak lehetnénk, mint ennek az Amerikából érkezett fiúnak.

Kenderesi a bajnok verő

Kenderesi Tamás a legjobb idővel jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjébe a riói olimpián. Az ifjúsági olimpiai bajnok versenyző a délelőtti előfutam után ezúttal is lehajrázta a tizenkilencszeres olimpiai bajnok amerikai Michael Phelpset. A harmadik időt Cseh László érte el, aki ugyancsak megnyerte elődöntőjét.

A 19 éves Kenderesi pedig nem csak kíváló sportoló, de még jó humora is van. Így a végére ezt a képet még mindenképp érdemes megnézni.

További sok sikert és ma hajnalban is szorítsunk sportolóinkért! A FOCI EB után most Ti kovácsoljátok újra egységbe a hazát! Reméljük ez a sorozat nem áll meg és tovább ünnepelhetünk veletek, miattatok, amiatt amit a hazánkért tesztek!

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »